Πτωτικά κινούνταν οι τιμές του αργού λόγω των ανησυχιών για την υπερβάλλουσα προσφορά πετρελαίου στον απόηχο της συνάντησης Σαουδικής Αραβίας-Βενεζουέλας, από την οποία δεν προέκυψαν βάσιμες ενδείξεις ότι θα ληφθούν μέτρα προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των τιμών.

Το πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσε νωρίτερα κατά 1 δολάριο στα 33,06 δολάρια το βαρέλι, ενώ απώλειες 1 δολαρίου σημείωνε και το αμερικανικό αργό που κινείτο στα 29,89 δολάρια το βαρέλι.

«Υπάρχουν ακόμα πολλές ανησυχίες για την κατάσταση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ», σχολίασε ο Ολιβιέ Τζέικομπ, αναλυτής σε θέματα πετρελαίου στην Petromatrix.

Τα εβδομαδιαία αμερικανικά αποθέματα αργού και βενζίνης ανήλθαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Αρχή Ενεργειακής Πληροφόρησης.

Από τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Άλι αλ-Ναΐμι και του ομολόγου του από τη Βενεζουέλα δεν προέκυψαν χειροπιαστές ενδείξεις ότι ο ΟΠΕΚ και οι πετρελαιοεξαγωγείς που δεν είναι μέλη του οργανισμού είναι έτοιμοι να συναντηθούν για να συζητήσουν την πτώση των τιμών.

«Ήταν μια πετυχημένη συνάντηση και (διεξήχθη) σε θετικό κλίμα» δήλωσε ο Ναΐμι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας SPA. Ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας Εουλόχιο Ντελ Πίνο δήλωσε ότι η συνάντηση με τον Ναΐμι ήταν «παραγωγική».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις