Τροπολογία για την οικονομική βιωσιμότητα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κατέθεσαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το Δημόσιο καθίσταται ιδιοκτήτης του συνολικού κτιριακού συγκροτήματος των 170.000 τ.μ., όπως επίσης και των οφειλών του Μεγάρου Μουσικής, με εξαίρεση όσες υποχρεώσεις του Μεγάρου έχουν συμψηφιστεί ή εισπραχθεί από το Δημόσιο, φόρους ή πάσης φύσεως εισφορές υπέρ του Δημοσίου ή υπέρ τρίτων.

Σε αντάλλαγμα, το εντεκαμελές Δ.Σ. θα ορίζεται, όπως προβλέπει η τροπολογία, κατά πλειοψηφία από το Δημόσιο, 6 μέλη από τον υπουργό Πολιτισμού, δύο μέλη από τον υπουργό Οικονομικών και τρία μέλη θα υποδεικνύονται από τον Σύλλογο “Φίλων της Μουσικής”, στον οποίο παραχωρούνται δωρεάν προς χρήση για έως πέντε εκδηλώσεις οι μεγάλες αίθουσες και έως πέντε οι μικρές αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής

Με την παραπάνω λύση διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.

Επίσης, προβλέπεται η υπογραφή σύμβασης τριετούς διάρκειας που αποκλείει την πιθανότητα ελλειμμάτων.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία που αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη, “η ανάληψη των δανειακών υποχρεώσεων του ΟΜΜΑ, ύψους 326,33 εκατ. ευρώ είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, δεν επιβαρύνει δηλαδή παραπάνω ούτε το χρέος, ούτε το έλλειμμα, αφού έχει ήδη μέχρι τώρα συνυπολογιστεί, ενώ η ανάληψη των λειτουργικών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του, ύψους 12.387.000 ευρώ θα επιχορηγηθεί εκτάκτως και κατ’ εξαίρεση από το τακτικό αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2016″.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις