Μεταξύ 500.000 και 3,5 εκατομμυρίων ευρώ θα προσδιοριστεί η τιμή εκκίνησης για την εξασφάλιση τηλεοπτικής άδειας πανελλήνιας εμβέλειας, δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ενώ η σχετική τροπολογία εισάγεται στην Ολομέλεια.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση, στην ψηφοφορία στη Βουλή, θα παρουσιάσει την εισήγηση του ευρωπαϊκού ινστιτούτου Φλωρεντίας, σύμφωνα με την οποία η τιμή εκκίνησης θα προσδιοριστεί ανάμεσα στα δύο αυτά ποσά.

“Η τιμή εκκίνησης, νομίζω, κυμαίνεται σαν αντικειμενική ανάγνωση από 500.000 ευρώ έως 3,5 εκατομμύρια. Θα δούμε όμως ποιο θα είναι το σκαλοπάτι, το κατώφλι στο οποίο θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Θα είναι εκεί ανάμεσα πάντως” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

Εξάλλου, απαντώντας στις καταγγελίες κομμάτων της αντιπολίτευσης, ότι θα αυξηθεί η ανεργία με τον περιορισμό των καναλιών εθνικής εμβέλειας, είπε ότι θα υπάρξει προστασία για τους εργαζόμενους στους σταθμούς και εκτίμησε πως με τα υποχρεωτικά νούμερα που προβλέπονται για τη στελέχωση των καναλιών πιθανόν να χρειαστούν και επιπλέον εργαζόμενοι.

Είπε χαρακτηριστικά ότι “τα κανάλια στηρίζονται σε πήλινα πόδια“, τρία απ’ αυτά έχουν αρνητικούς ισολογισμούς και οι δανειακές συμβάσεις, χωρίς αντίκρυσμα, ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ.

“Μεταξύ τραπεζών και καναλιών υπήρχε ένα μεγάλο θέμα διαπλοκής και αδιαφάνειας” είπε ο κ. Φάμελλος, προειδοποίησε ότι όσοι σκοπεύουν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει να διαθέτουν ενημερότητες και, καταλήγοντας, υπογράμμισε: “διασφαλίζουμε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα απασχολούνται σε πτωχευμένες εταιρείες”.