"Θα σώσουμε τις κύριες" λέει ο Σταθάκης για Τόμσεν

"Θα σώσουμε τις κύριες" λέει ο Σταθάκης για Τόμσεν
«Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να προστατεύσει τις κύριες συντάξεις, επιμένοντας μέχρι τέλους στην στρατηγική της» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στον απόηχο του μηνύματος του Πόουλ Τόμσεν ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει μέτρα περίπου 9 δισ. ευρώ έως το 2018, μειώνοντας και τη συνταξιοδοτική δαπάνη.

«Νομίζω ότι αυτό θα το πετύχουμε, αυτή είναι η βασική μας στρατηγική και θα πάμε μέχρι τέλους» δήλωσε.

Υποστήριξε ότι η αντιπρόταση της Αθήνας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έχει βρει μία «στοιχειώδη συναίνεση», τουλάχιστον για την επόμενη τριετία και επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει τις προτάσεις της και βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Αναφερόμενος στην κινητοποίηση των αγροτών, οι οποίοι κατέβηκαν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, είπε: «υπάρχει περιθώριο και γι' αυτό καλούμε σε διάλογο».

Σημείωσε  ότι ο διάλογος «πρέπει να γίνει».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι οι βασικοί άξονες των προτάσεων της κυβέρνησης είναι σωστοί, όμως συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση ώστε να βρεθούν λύσεις για τις επαγγελματικές ομάδες που έχουν παράπονα.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη