Σε κοινοπραξία της Intrasoft International κατοχυρώθηκε η σύμβαση-πλαίσιο btrain3 από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Φορολογία και την Τελωνειακή Ένωση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο έργο, το οποίο θα διαρκέσει για πέντε χρόνια, η Intrasoft International και η επικεφαλής της κοινοπραξίας Siveco, θα παρέχουν σειρά υπηρεσιών, που εκτείνονται από θέματα e-learning ως την εκπόνηση πανευρωπαϊκών εκστρατειών πληροφόρησης γύρω από τη φορολογία και την τελωνειακή ένωση.

Η τρέχουσα συμβατική περίοδος είναι η τρίτη κατά σειρά, αφού το έργο btrain τρέχει από το 2005. Ο βασικός στόχος του είναι να βοηθήσει τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης να στηρίξει τη συνεπή εφαρμογή της τελειωνακής και φορολογικής νομοθεσίας της ΕΕ μέσω του κατάλληλου εκπαιδευτικού περιεχομένου (e-learning), αλλά και μέσα από την στήριξη της ανάπτυξης των ανθρώπινων πόρων και της επικοινωνίας των σωστών μηνυμάτων όσον αφορά τελωνειακές και φορολογικές πολιτικές σε ολόκληρη την ΕΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εξειδικευμένη ομάδα θεσμικής επικοινωνίας της Intrasoft International θα συνεργαστεί στενά με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης και τη Siveco ώστε να προσαρμόσει καινοτόμα μηνύματα και περιεχόμενο στις προσδοκίες του πελάτη και την ίδια στιγμή να αγγίξει και το Ευρωπαϊκό κοινό. Από την οπτικοακουστική παραγωγή, ως την οργάνωση εκδηλώσεων και τη μετάφραση, μέσα από το έργο btrain3 η Intrasoft International έχει στόχο να προσεγγίσει το θέμα του διαλόγου θεσμών και πολιτών σε όλη την Ευρώπη μέσα από νέες τεχνικές.