Σε διάψευση του δημοσιεύματος που τον θέλει να συμπεριλαμβάνεται στη περίφημη -πλέον- λίστα «Μπόργιανς» προχώρησε με ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου.
«Είναι εντελώς ψευδές ότι διαθέτω ή διέθετα λογαριασμό σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα της Ελβετίας, πέραν του εταιρικού λογαριασμού στην HSBC στον οποίο, όπως έχω επανειλημμένως δηλώσει, ήμουν πληρεξούσιος του ιδιοκτήτη και ενός κλειστού μηδενικού λογαριασμού στην ίδια τράπεζα» τόνισε ο άλλοτε συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επεσήμανε πως θα κινηθεί νομικά κατά του δημοσιεύματος που τον κατηγορεί.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή του έχει ως εξής:

«Καταθέτω άμεσα μήνυση και αγωγή κατά της εφημερίδας «Κόντρα» και των υπευθύνων της για το σημερινό της άθλιο, υβριστικό και συκοφαντικό πρωτοσέλιδα δημοσίευμα, όπου ισχυρίζεται ότι περιλαμβάνομαι στη λίστα Ρηνανίας – Βεστφαλίας (λίστα Μπόργιανς), κάτι το οποίο διαψεύδω κατηγορηματικά! Είναι εντελώς ψευδές ότι διαθέτω ή διέθετα λογαριασμό σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα της Ελβετίας, πέραν του εταιρικού λογαριασμού στην HSBC στον οποίο, όπως έχω επανειλημμένως δηλώσει, ήμουν πληρεξούσιος του ιδιοκτήτη και ενός κλειστού μηδενικού λογαριασμού στην ίδια τράπεζα.
Θα οδηγήσω στη δικαιοσύνη τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της συνεχιζόμενης στοχοποίησής μου με κατασκευασμένα «στοιχεία» και, τώρα πλέον και με κατασκευασμένες «πληροφορίες». Θυμίζω ότι το άδικο πρόστιμο που μου επιβλήθηκε βασίστηκε σε ένα αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης αρχείο excel, πάρα τα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα στις Αρχές. Αυτό δεν είναι πολιτική αντιπαράθεση. Είναι οργανωμένη συκοφαντία σε βάρος μου με ευρύτερη πολιτική στόχευση. Όσοι τη διακινούν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και θα τους μείνει το στίγμα του συκοφάντη».


Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές του μήνα ο Σταύρος Παπασταύρου πλήρωσε πρόστιμο ύψους περίπου 3,5 εκατ. ευρώ το οποίο του είχε καταλογιστεί από το ΚΕΦΟΜΕΠ για λογαριασμό 5,4 εκατ. δολάρια που φέρεται να εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις