Για “φτηνή” επίθεση κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, ο οποίος τον ειρωνεύτηκε με αναφορές στον Μάο και στον Μίκυ Μάους, ο Γιάνης Βαρουφάκης με άρθρο του στο Newsweek, στο οποίο διαψεύδει πως είναι σύμβουλος του ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, όπως έχει γραφτεί.

“Ο Τζορτζ Όσμπορν άρπαξε την ευκαιρία για να με κοροϊδέψει, εμφανώς περιχαρής για την ήττα μου στα χέρια μιας τυρρανικής ΕΕ. Εγώ κατανοώ πως οι οικονομίες μας καταρρέουν και οι κυβερνήσεις μας είναι ανίδεες, όταν τα μηδενικά επιτόκια ‘παράγουν’ λιγότερες επενδύσεις και όταν σημαίνοντες πολιτικοί καταφεύγουν σε προσωπικές προσβολές για να απαντήσουν σε εύλογα ερωτήματα για τη μείωση φορολογικών εσόδων ή την ακριβή στέγαση” αναφέρει.

“Ποτέ δεν μου ζητήθηκε (ούτε θα δεχόμουν) να γίνω σύμβουλος του Τζέρεμι Κόρμπιν, γιατί εργάζομαι για το κίνημα DiEm25 (Democracy In Europe Movement) και δεν είναι δουλειά μου να συμβουλεύω άλλους πολιτικούς” λέει ο ίδιος.

Αφού αναλύει το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα η ΕΕ με ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών που δεν στάθηκαν στο ύψος των κρίσιμων στιγμών, αναφέρει πως οι δύο φαύλοι κύκλοι, ο οικονομικός και ο πολιτικός, αλληλοτροφοδοτούνται, σπρώχνοντας το “καλό καράβι Ευρώπη” στο “μάτι” μιας “τέλειας καταιγίδας”.

Το άρθρο καταλήγει:

“Αγαπητέ George,

Οι Michael Gove, Michael Howard και ο Boris Johnson στηρίζουν, ενάντια σε σένα, ένα Brexit, έχοντας καλά επιχειρήματα καθώς η ΕΕ περιορίζει τη δημοκρατική κυριαρχία του βρετανικού Κοινοβουλίου. Αν και η δική μας δημοκρατία συνετρίβη από την ΕΕ πέρυσι, συμβαίνει να διαφωνώ μαζί τους.

Παρόλο αυτά, μου προξενεί το ενδιαφέρον ότι δεν φαίνεται να κατανοείς πως το να με κοροϊδεύεις, ενισχύεις τη θέση τους υπέρ του Brexit. Η δική μου αποτυχία ως υπουργού Οικονομικών, προκλήθηκε από την σιδερένια αποφασιστικότητα μιας απολυταρχικής ΕΕ, να συνεχίσει το αποτυχημένο οικονομικό πρόγραμμα στην Ελλάδα.

Το δικό μου οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, το οποίο οι Βρυξέλλες απέρριψαν είχε εκπονηθεί με τη συνδρομή αναλυτών όπως ο Lord Lamont και ο Jeff Sachs. Θεωρώ ότι αν το ξανασκεφτόσουν δεν θα έβαλες με αυτόν τον φτηνό τρόπο εναντίον μου. Η καμπάνια σας υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ δεν αντέχει τέτοια φαινόμενα”.

Διαβάστε το άρθρο