Για κατ’ ιδίαν διαβουλεύσεις με τους προϊσταμένους τους μεταβαίνουν οι επικεφαλής των κλιμακίων και αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα αυθημερόν και όχι αύριο όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά.


Στόχος, όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, είναι να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία του κειμένου των θεσμών το αργότερο έως την προσεχή Τρίτη και έως το Πάσχα να έχει ολοκληρωθεί και η συμφωνία.

Οι επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ και του ΔΝΤ στην Ελλάδα είχαν συνομιλίες στις Βρυξέλλες για την αξιολόγηση της χώρας, δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής, τονίζοντας ότι η συνάντηση αυτή είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό.

«Θα επιστρέψουν εντός της ημέρας»
, δήλωσε η Ανίκα Μπράιντχαρτ, προσθέτοντας ότι οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης ούτως ή άλλως αναμένονταν να συναντηθούν στις Βρυξέλλες σήμερα.

Οι επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα επέστρεψαν σήμερα στις Βρυξέλλες έτσι ώστε να συμμετάσχουν στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και καιρό, δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Όπως ανέφερε, τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής έχουν παραμείνει στην Αθήνα και συνεχίζουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, ενώ οι επικεφαλής αναμένεται να επιστρέψουν μέσα στην ημέρα.

Ερωτηθείσα κατά πόσο σχετίζεται αυτή η επιλογή με την ασφάλεια των επικοινωνιών στην Ελλάδα, μετά και τις διαρροές της προηγούμενης εβδομάδας, είπε: «Προτιμάμε τις συναντήσεις με φυσική παρουσία κάθε φορά που τεχνικά είναι εφικτό, και αυτή τη φορά ήταν».

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ σχετικά με την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, είπε πως συζητήθηκαν ζητήματα της «ευρύτερης προετοιμασίας» της συνόδου.

Συνάντηση Θεσμών – Κατρούγκαλου

Παρέμειναν τα αγκάθια στο ασφαλιστικό, στην χθεσινή τρίωρη συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους Θεσμούς. Πηγές του υπουργείου, αναφέρουν ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία στον κύριο όγκο των παρεμβάσεων και τονίζουν ότι στόχος είναι να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο έως τις 23 Απριλίου.

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης εφόσον εγκριθεί από τους δανειστές θα φέρει μειώσεις από 15% μέχρι 20% για τους νέους συνταξιούχους.

Τις μεγαλύτερες απώλειες θα καταγράψουν δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ- Τράπεζες που φεύγουν με περισσότερα από 25 χρόνια ασφάλισης, υψηλόμισθοι του ΙΚΑ και ελευθεροεπαγγελματίες (ΟΑΕΕ) με εισφορές σε υψηλές κατηγορίες που φεύγουν με 35ετία και πάνω.


Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις