Βελτιωτικές διατάξεις για σύνταξη και παροχές σε ΑμεΑ

Βελτιωτικές διατάξεις για σύνταξη και παροχές σε ΑμεΑ
Δεκτή εν μέρει έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος την τροπολογία την οποίαν κατέθεσαν έξι βουλευτές της αντιπολίτευσης, με την οποία ρυθμίζονται θέματα των ΑμΕΑ.

Τα άρθρα της τροπολογίας προβλέπουν η προσωρινή σύνταξη και το εφάπαξ βοήθημα να καταβάλλεται κατ' απόλυτη προτεραιότητα σε δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και στους γονείς και κηδεμόνες που προστατεύουν άτομα με αναπηρία.

Ακόμη, στους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας 50% και ανεξάρτητα με τα έτη ασφάλισης θα χορηγείται το 100% του ποσού που αντιστοιχεί στην Εθνική Σύνταξη.

"Έκανα δεκτές τις τροπολογίες που προβλέπουν την κατά προτεραιότητα απόδοση παροχών σε δικαιούχους που είναι άτομα με αναπηρία, κάτι απολύτως δίκαιο", ανέφερε αιτιολογώντας την απόφασή του ο κ. Κατρούγκαλος και πρόσθεσε ότι οι άλλες προβλέψεις που περιλαμβάνει η τροπολογία, θα πρέπει να εξετασθούν συνολικά στο πλαίσιο επιτροπής που θα συγκροτηθεί στο υπουργείο Εργασίας και στην οποία θα μετέχουν και εκπρόσωποι των ομοσπονδιών των ΑμΕΑ.

Την τροπολογία υπογράφουν, ο Βασίλης Οικονόμου από τη ΝΔ., η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γιάννης Κουτσούκος και ο Βασίλης Κεγκέρογλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο Κώστας Μπαργιώτας από το Ποτάμι.