Ο μεγαλοεπιχειρηματίας Γκουστάβο Γκρομποκοπατέλ, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Αργεντινή και είναι γνωστός ως “ο Βασιλιάς της Σόγιας”, δηλώνει ότι θέλει να μεταφέρει το μοντέλο της παραγωγής του στην Κίνα.

Ο Γκρομποκοπατέλ ηγείται του επιχειρηματικού ομίλου Los Grobo, με ετήσιο κύκλο εργασιών 700 εκατ. δολαρίων, δηλώνει ότι η Αργεντινή και η Κίνα μπορούν να δράσουν συμπληρωτικά η μία προς την άλλη, στον τομέα της αγροτικής οικονομίας.

“Η Αργεντινή είναι παραγωγός χώρα αγροτικών προϊόντων. Με 40 εκατ κατοίκους παράγει τροφή για 400 εκατ ανθρώπους, ενώ μπορεί να παράγει αρκετή τροφή για 800 εκατ ανθρώπους,” δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua.

Παρά τη μεγάλη αγροτική παραγωγή η Los Grobo δεν έχει ιδιοκτησίες καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην Αργεντινή, καθώς είτε νοικιάζει τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις είτε συνεργάζεται με τους αγρότες και αγοράζει την παραγωγή τους, καθώς τους ενισχύει με οικονομική υποστήριξη, τεχνικά μέσα, αλλά και τεχνογνωσία.

Υπό την πραγματικότητα αυτή, ο Γκρομποκοπατέλ εκτιμά ότι το μοντέλο καλλιέργειας που εφαρμόζει στην Αργεντινή, μπορεί να εφαρμοστεί στην Κίνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις