Δεν συζητήθηκε ποτέ το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, υποστήριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Ο κ. Μάρδας κληθείς να σχολιάσει τα όσα υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο συνεργάτης του Γκάλμπρεϊθ για το Plan X, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως το θέμα δε συζητήθηκε ποτέ σε επίπεδο κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής.

«Πολλές τέτοιες προτάσεις ακούγονταν σε επίπεδο ακαδημαϊκό, πανεπιστημιακό αλλά ουδέποτε τέθηκαν επί τάπητος σε κυβερνητικό επίπεδο. Δεν είναι δυνατόν να συζητηθεί κάτι τέτοιο στο ΚΥΣΟΙΠ και να μην διαρρεύσει – είχατε ακούσει εσείς ποτέ τέτοιο πράγμα;» τόνισε.Αναφερόμενος στον συνεργάτη του Βαρουφάκη, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, είπε ότι «δεν λέει ψέμματα» στις μελέτες του, αλλά δεν πήρε εντολή από κανέναν για να εκπονήσει τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε «επίπεδο εργαστηρίου», συμπληρώνοντας πως «δεν χρειάζεται να πάρει εντολή και από κανέναν, μπορεί να το κάνει και από μόνος του».

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για όλα αυτά τα ζητήματα, δεν εμφανίστηκε αντίθετος λέγοντας πως «πρέπει πρώτα να χωριστούν οι μύθοι από την πραγματικότητα», υπενθυμίζοντας πως τέτοιες προτάσεις μπορούν να συζητηθούν σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας.