Ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, ο βασικός υποψήφιος για τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας, δήλωσε ότι θα παλέψει για να διατηρήσουν οι βρετανικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες την πρόσβασή τους στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύστερα από την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Βρετανικής Ένωσης Τραπεζιτών στο Λονδίνο, ο Χάμοντ είπε ότι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες είναι μάλλον ο κλάδος που επηρεάζεται πιο άμεσα από την πολιτική αναταραχή, σύμφωνα με δύο άτομα που παρακολούθησαν τη συνάντηση.

«Η πρόσβαση στην ενιαία αγορά είναι κρίσιμα σημαντική για τον κλάδο σας», δήλωσε ο Χάμοντ σύμφωνα με τους δύο παριστάμενους. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο Χάμοντ δήλωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος ο τραπεζικός κλάδος να μεταφερθεί ενδεχομένως σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη, αν και κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο.

Η Τερέζα Μέι αναμένεται σήμερα να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας από τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Μετά το πολιτικό σοκ που προκάλεσε η ψήφος της Βρετανίας υπέρ του Brexit, η Μέι αναμένεται άμεσα να αρχίσει το σχηματισμό νέου υπουργικού συμβουλίου. Ο Χάμοντ θεωρείται ο επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Τζορτζ Όσμπορν ως υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την εταιρία στοιχημάτων Ladbrokes.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις