Προθεσμία για να διορθώσουν τα λάθη στο Ε9 έως 30 Νοεμβρίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν έως και την προαναφερόμενη νέα καταληκτική ημερομηνία, το προβλεπόμενο αυτοτελές πρόστιμο των 100 ευρώ μειώνεται κατά 50%, δηλαδή περιορίζεται στα 50 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Ελεύθερου Τύπου”, αυτά είναι τα σημεία της δήλωσης του Ε9 πρέπει να ελέγξετε για να εντοπίσετε τυχόν λάθη και παραλείψεις.

– Πρέπει να συμπληρώσετε σωστά τον όροφο. Σε διαφορετική περίπτωση αυτόματα υπολογίζεται ο ανώτερος με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο φόρος

– Πρέπει να συμπληρωθεί το είδος του κτίσματος που βρίσκεται μέσα σε αγροτεμάχιο τότε αυτόματα το κτίσμα υπολογίζεται ως κατοικία και ο φόρος πολλαπλασιάζεται.

– Πρέπει να αναγραφεί το ποσοστό συνιδιοκτησίας σε διαφορετική περίπτωση, ή αν γίνει λάθος αυτόματα υπολογίζεται ποσοστό 100% και ο φόρος αυξάνεται.

– Εάν υπάρξει λάθος ή δεν υπάρξει καν αναγραφή τότε το ακίνητο υπολογίζεται με πλήρη κυριότητα στον φορολογούμενο. Σε αυτές τι περιπτώσεις, ο χρεώνεται κανονικός φόρος ανά τετραγωνικό και όχι ο μειωμένος κατά 90% σε σχέση με το φόρο που αναλογεί σε χώρο κύριας χρήσης.

– Η καταγραφή της επιφάνειας και της ηλικίας του ακινήτου πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθούν, όταν μάλιστα πρόκειται για μεζονέτα, δηλώνεται ο υψηλότερος όροφος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις