Σαντορίνη: 48ωρο "λουκέτο" σε κοσμηματοπωλείο

Σαντορίνη: 48ωρο "λουκέτο" σε κοσμηματοπωλείο
Για 48 ώρες κλειστό θα παραμείνει γνωστό κοσμηματοπωλείο στη Σαντορίνη αφού μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως οι υπάλληλοι δεν έκοβαν αποδείξεις.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείς Δημοσίων Εσόδων. Πιο συγκεκριμένα, δύο ελεγκτές της ΓΓΔΕ, οι οποίοι έκαναν το ζευγάρι, παρακολούθησαν τουρίστα να αγοράζει κόσμημα αξίας 4.300 ευρώ, με χρήση πιστωτικής κάρτας και στη συνέχεια να μην παίρνει από τους υπαλλήλους του καταστήματος την αντίστοιχη απόδειξη που όφειλαν να του προσκομίσουν. Οι ελεγκτές στην συνέχεια επενέβησαν και αποφάσισαν το σφράγισμα του κοσμηματοπωλείου για δύο 24ωρα.

«Πειραγμένο» POS στη Μύκονο

Η αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη του υπεύθυνου σε εστιατόριο στη Μύκονο καθώς μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το ΔΟΥ Σύρου, διαπιστώθηκε ότι το POS του καταστήματος ήταν συνδεδεμένο με τράπεζα του εξωτερικού, παρακάμπτοντας έτσι τα capital controls που ισχύουν στη χώρα μας.

Ο εξοπλισμός κατασχέθηκε και ενεργοποιήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για τον συλληφθέντα ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος του εστιατορίου.