Ο έμπειρος τεχνοκράτης και στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ, Ζακ λε Παπ (Jacques le Pape) τέθηκε επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου για τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, Λε Φιγκαρό (Le Figaro).

Ο γάλλος αξιωματούχος, λάτρης των τεχνών και της όπερας, δούλεψε για ένα διάστημα ως αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο της Κριστίν Λαγκάρντ, στο Μπερσί, την εποχή που η νύν διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Έχει δουλέψει στο πλευρό επίσης των υπουργών Δικαιοσύνης και Μεταφορών, ενώ επί τρία χρόνια ήταν γενικός γραμματέας της αεροπορικής εταιρίας Air France-KLM, από την οποία έφυγε φέτος το καλοκαίρι.

Όπως επικαλείται η γαλλική εφημερίδα, οι ικανότητες του le Pape έχουν αναγνωρισθεί ήδη από τα χρόνια που δούλευε στο υπουργείο Οικονομικών και ως εκ τούτου,η εμπειρία του τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τον καθιστούν έναν ιδανικό υποψήφιο για την προεδρία του εποπτικού συμβουλίου για τις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις