Το 63% πληρώνει κανονικά τις εισφορές του στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), το 37% δυσκολεύεται να πληρώσει, ενώ από τους 105.000 ασφαλισμένους που είχαν ενταχθεί στο καθεστώς ρύθμισης των 100 δόσεων, γύρω στις 50.000 έχουν απενταχθεί και οι υπόλοιποι είναι ενεργοί και πληρώνουν τις εισφορές τους.

Τα παραπάνω δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Τσακίρης, σύμφωνα με τον οποίο το σύνολο των οφειλούμενων εισφορών φτάνει τα 11,5-12 δισ. ευρώ.

«Ένας μεγάλος αριθμός των ασφαλισμένων -240.000 αν θυμάμαι καλά- έχουν διακόψει και υπάρχουν και οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι που πληρώνουν τις εισφορές τους» σημείωσε ο κ. Τσακίρης, εξηγώντας πως ο ΟΑΕΕ έχει εκδώσει μία εγκύκλιο και προσπαθεί να επανεντάξει αυτούς που για κάποιο λόγο έχουν χάσει τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην ομιλία του στα εγκαίνια της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Τσακίρης σημείωσε πως πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των ασφαλισμένων που εκπροσωπούνται από τις ενώσεις που μετέχουν στον ΟΑΕΕ.

«Ήταν ένα πάγιο των ασφαλισμένων μας και ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι αυτό το αίτημα θα υλοποιηθεί. Ένα χρέος των ασφαλισμένων θα παγώσει δεν θα είναι απαιτητό άμεσα και δεν θα υπόκειται σε πρόσθετους φόρους» εξήγησε διοικητής του ΟΑΕΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις