Δωρεές άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του τέταρτου ετήσιου δείπνου της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – THI) που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Το ποσό αυτό θα διατεθεί σε μια σειρά φιλανθρωπικών δράσεων, αλλά και προγραμμάτων που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη.

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη παρουσία επιφανών εκπροσώπων της Ελληνικής διασποράς, καθώς και φιλελλήνων από ολόκληρο τον κόσμο, φιλοξενώντας περισσότερους από 700 συμμετέχοντες.

Την εκδήλωση χαιρέτησε με την ομιλία του ο ναύαρχος εν αποστρατεία του Αμερικανικού Ναυτικού Jim Stavridis, πρύτανης του The Fletcher School of Law and Diplomacy, του Πανεπιστημίου Tufts, ενώ ο γνωστός Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Chris Diamantopoulos, ήταν ο οικοδεσπότης της βραδιάς.

Με στόχο, όπως κάθε χρόνο, την ενδυνάμωση και την επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, η Ελληνική Πρωτοβουλία τίμησε δύο πολύ ενεργές και αποτελεσματικές ΜΚΟ. Την ΜΕΤΑδράση, η οποία προσφέρει υπηρεσίες διερμηνείας σε μετανάστες και προασπίζεται τα δικαιώματα ασυνόδευτων ανηλίκων και το «Μαζί για το Παιδί», μια ένωση κοινωφελών σωματείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τα παιδιά.

Ειδικό βραβείο απονεμήθηκε στο ReGeneration, ένα καινοτόμο πρόγραμμα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης για Έλληνες αποφοίτους, το οποίο υποστηρίζουν από κοινού η The Coca Cola Co. και η Ελληνική Πρωτοβουλία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης που δίνει την ευκαιρία σε νέους να εργαστούν σε σημαντικές εταιρίες, ενώ παράλληλα, συμβάλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου ″brain-drain″.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τιμήθηκαν επίσης, τέσσερις Έλληνες Ολυμπιονίκες: ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Κατερίνα Στεφανίδη, ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Ελληνοαμερικανικής καταγωγής Helen Maroulis, οι οποίοι συμμετείχαν και ξεχώρισαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016. Κατά την διάρκεια του δείπνου, η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοίνωσε τη θέσπιση ενός νέου προγράμματος που θα βοηθήσει Έλληνες αθλητές κατά την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020.

Το επίσημο δείπνο και η συγκέντρωση πόρων μέσω αυτού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ευθυγραμμίζεται πλήρως με την κύρια αποστολή του οργανισμού, η οποία είναι η υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, μέσα από προγράμματα που επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, τα προγράμματα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας έχουν ωφελήσει, μεταξύ άλλων, χιλιάδες ανθρώπους με περισσότερα από 2 εκατομμύρια γεύματα, περίπου 10.000 παιδιά με εμβολιασμούς, ενώ έχουν εξασφαλίσει πρόσβαση σε ιατρικές και οδοντιατρικές υπηρεσίες για 13.000 συνανθρώπους μας.

Επιπλέον, το ποσό των 4.250.000 δολαρίων έχει προσφερθεί σε 14 νεοφυείς επιχειρήσεις, μέσω του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, 233 θέσεις αμειβόμενης πρακτικής άσκησης έχουν προσφερθεί μέσω του προγράμματος ReGeneration, περισσότερες από 400 επιχειρηματικές ιδέες έχουν δεχθεί καθοδήγηση και mentoring μέσω του προγράμματος Venture Garden, ενώ σημαντικός αριθμός ταλαντούχων νέων είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε προγράμματα πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

* Ελληνική Πρωτοβουλία: Αποστολή της η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη. Κινητοποιεί ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις