Την κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης υπέρ των σεισμόπληκτων νησιών του Ιονίου, υπερψήφισε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με 646 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 23 αποχές.

Πρόκειται για τα νησιά: Κεφαλλονιά, Λευκάδα, και Ιθάκη που επλήγησαν από ισχυρό σεισμό 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τον Νοέμβριο του 2015.

Το ελληνικό αίτημα για τη χρηματοδοτική βοήθεια υπέβαλε και υπερασπίσθηκε ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωκοινοβουλίου ο Έλληνας ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

Την περασμένη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή Προϋπολογισμών ενέκρινε τη σχετική έκθεση του Γ. Κύρτσου, με τη σημερινή δε έγκριση της Ολομέλειας, δρομολογείται πλέον η χρηματοδοτική ενίσχυση προς την Ελλάδα.

Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στο 1.651.834 ευρώ και προορίζεται για τους σεισμόπληκτους και την αποκατάσταση οδών, λιμένων, δημόσιων κτιρίων, σπιτιών, πολιτιστικών και τουριστικών χώρων. Τον περασμένο Απρίλιο καταβλήθηκε στην Ελλάδα μια προκαταβολή ύψους 10% από την αναμενόμενη ενίσχυση για την κάλυψη των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΑΕΕ) ιδρύθηκε μετά τις σοβαρές πλημμύρες που έπληξαν την Κεντρική Ευρώπη το καλοκαίρι του 2002 και έχει έως σήμερα βοηθήσει σε 70 περιπτώσεις, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις