Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, σε ερώτηση για τη διαδήλωση των συνταξιούχων, όπου δέχθηκαν επίθεση με χημικά.

“Κάθε άνθρωπος που βγαίνει στους δρόμους να διεκδικήσει τα δικαιώματά του θεωρώ ότι είναι κέρδος. Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να ενισχυθούν οι θέσεις μας και για τα εργασιακά”, είπε.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε, επίσης, ότι την Παρασκευή θα ξεκινήσει η αποστολή ενημερωτικών σημειωμάτων στους 240.000 δικαιούχους επικουρικών που είδαν μείωση στη σύνταξή τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, τα ΕΛΤΑ πρόκειται να αποστείλουν 80.000 σημειώματα καθημερινά ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες.

Στόχος της συμφωνίας που υπεγράφη είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο δίκτυο εξυπηρέτησης των πολιτών και στήριξης όλων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.


Ειδικότερα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν:

1. Να διερευνήσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης σε καταστήματα των ΕΛΤΑ σημείων εξυπηρέτησης / ενημέρωσης των ασφαλισμένων (ΚΕΑ).

2. Να εξετάσουν τη διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών για θέματα ΟΑΕΔ, σε σημεία όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα γραφεία εξυπηρέτησης, μέσω των καταστημάτων των ΕΛΤΑ.

3. Την υλοποίηση κοινών δράσεων επικοινωνίας, ενημέρωσης και προώθησης της υπηρεσίας «Εργόσημο», τόσο προς τους εργαζόμενους, όσο και ως προς τους εργοδότες για τις δυνατότητες εξυπηρέτησής τους, από το πανελλαδικό δίκτυο των ΕΛΤΑ.

4. Να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης δράσεων υποστήριξης του έργου των ανταποκριτών ΟΓΑ, από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε συνεργασία με τον ΟΓΑ και την ΚΕΔΕ.

5. Την ενημέρωση των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων της χώρας, με την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών και ειδικότερα τη δωρεάν αποστολή επιστολών. Στο πλαίσιο αυτό συμπεριλαμβάνεται η αποστολή ενημερωτικών επιστολών στους συνταξιούχους για το ύψος της νέας επικουρικής σύνταξης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις