Για πρωτοφανή αναστάτωση και σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργούνται στον τουρισμό της χώρας λόγω της υλοποίησης επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων, που αποφάσισε η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ), κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ.

“Οι απεργίες αυτές”, αναφέρει, “εφόσον τελικά πραγματοποιηθούν, θα καταστήσουν αδύνατη τη μετακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων ταξιδιωτών από και προς την χώρα μας. Την ίδια στιγμή θα προκαλέσουν ντόμινο επιπτώσεων για το σύνολο του τομέα του τουρισμού, με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες να εγκλωβίζονται στην χώρα μας, λόγω ακύρωσης του συνόλου των τακτικών και έκτακτων πτήσεων, όπως και σε τουριστικά πακέτα που έχουν αγοραστεί χωρίς οι επισκέπτες να μπορέσουν να υλοποιήσουν τις διακοπές τους”.

Και προσθέτει: “Έστω και την τελευταία στιγμή, είναι επιτακτική η ανάγκη να βρεθεί λύση με διάλογο των δύο πλευρών. Τόσο το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όσο και η διοίκηση της ΥΠΑ, πρέπει να δώσουν περαιτέρω απαντήσεις και στοιχεία για τα ζητήματα που θέτει η ΕΕΕΚΕ και να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης”.

Ο ΣΕΤΕ στην ανακοίνωσή του σημειώνει επίσης πως “η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, θα πρέπει να διατηρήσει υπεύθυνη στάση που επί μακρόν επιδεικνύει απέναντι στον τομέα του τουρισμού και να μην υλοποιήσει τις επαναλαμβανόμενες απεργίες, ιδιαίτερα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο καταγράφεται αυξημένη ζήτηση, συμβάλλοντας θετικά στην προσπάθεια αναπλήρωσης των αφίξεων και εσόδων που χάθηκαν κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου”.

“Ο τομέας του τουρισμού”, αναφέρει ο ΣΕΤΕ, “δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης από κανέναν. Πάγια θέση του ΣΕΤΕ παραμένει το ό,τι η απρόσκοπτη λειτουργία του τομέα πρέπει να προστατεύεται ως κόρη οφθαλμού και να εξασφαλίζεται μέσω της συνεργασίας όλων των φορέων. Η διαφύλαξη της εμπειρίας των επισκεπτών της χώρας είναι η βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, για την προστασία της καλής εικόνας της χώρας και για την ενίσχυση της”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις