Ευθείες βολές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι. Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο ανεύθυνος υπουργός Οικονομικών χάλασε το παιχνίδι, αλλά κατέστρεψε μαζί και την εικόνα της Ελλάδας για να χτίσει τη δική του». «Στοίχισε στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ… δεκάδες δισεκατομμύρια!» σημείωσε.

Όπως αναφέρει ο κ. Ρομπέι, το 2012 το ελληνικό πρόβλημα ήταν απειλή για την Ευρωζώνη όχι όμως και το 2015. Για τον κ. Ρομπέι, αυτό ήταν που δεν καταλάβαινε ο κ. Τσίπρας τότε. «Δεν υπολόγισε σωστά ο κ. Τσίπρας εξαιτίας της έλλειψης διεθνούς εμπειρίας, νόμιζε ότι οι αριστερές κυβερνήσεις θα τον στηρίξουν.

Για αυτό και πήγαινε στο Παρίσι και στη Ρώμη μόλις εκλέχτηκε για να αποσπάσει την στήριξη των Σοσιαλιστών αλλά στην πραγματικότητα ήταν αντίπαλος των παραδοσιακών σοσιαλιστικών κομμάτων» αναφέρει. Και προσθέτει: «Ήταν τελείως λάθος οι υπολογισμοί.»

Ξέρετε, εκμυστηρεύεται ο κ. Ρομπέι, νευρίασα πολύ όταν ανακάλυψα το μέγεθος του ελληνικού προβλήματος στις αρχές του 2010 και με τους Έλληνες που επέτρεψαν τον (δημοσιονομικό) εκτροχιασμό, αλλά και με τους Ευρωπαίους που ήταν σε απόλυτη αδράνεια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις