Δεν υπάρχει κανένας υπουργός που να λέει τη δική του άποψη για τις ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Υπογράμμισε πως δημιουργήθηκε «τεχνητός θόρυβος» γύρω από τη θέση που διετύπωσε ότι «δεν ήταν στην προγραμματική φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ οι ιδιωτικοποιήσεις» και συμπλήρωσε: «Αυτό είναι γεγονός και τη θέση αυτή μπορεί να τη διατυπώσει και ο πρωθυπουργός».

«Είναι αυτή η άποψη πυροβολισμός, όπως εμφανίστηκε από τη ΝΔ;» διερωτήθηκε και επεσήμανε ότι ορισμένοι επιχειρούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση. «Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται», πρόσθεσε.

«Όχι και να πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάβολο για ένα τέταρτο πρόγραμμα»
δήλωσε και τόνισε: «Δεν είμαστε νεοφιλελεύθερο κόμμα. Είμαστε αριστερό κόμμα, με αριστερή κυβέρνηση και δεσμευτήκαμε να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα με πολλά νεοφιλελεύθερα στοιχεία. Το ερώτημα που θέσαμε ενώπιον του λαού είναι αν αυτόν τον συμβιβασμό θέλει να τον αναλάβουμε ως ευθύνη εμείς ή να τον παραδώσουμε ως ευθύνη στη ΝΔ και στο παλιό πολιτικό σύστημα. Ο ελληνικός λαός μας είπε πέρσι τον Σεπτέμβριο να αναλάβουμε εμείς. Αυτή την ευθύνη διαπραγματευόμαστε μέρα- νύχτα. Δεν μπορούμε παρά να συνομολογήσουμε ότι το δίλημμα που τέθηκε στο λαό πέρσι το φθινόπωρο ήταν πολύ σκληρό και οδυνηρό στις βασικές του συντεταγμένες».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις που, ανεξάρτητα της προγραμματικής μας θέσης, μπορούν να γίνουν με την εξασφάλιση της μέγιστης ωφέλειας και μερικές που γίνονται με την λογική ‘πάρε ό,τι θέλεις παλιατζή’».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις