Κατρούγκαλος: Δεν κόβονται επιδόματα ειδικών κατηγοριών

Κατρούγκαλος: Δεν κόβονται επιδόματα ειδικών κατηγοριών
Δεν τίθεται κανένα ζήτημα περικοπής επιδομάτων ειδικών κατηγοριών, όπως για παράδειγμα τα αναπηρικά επιδόματα ή τα οικογενειακά επιδόματα τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά από σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με θέμα το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Αντίθετα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός αναφερόμενος στα συγκεκριμένα επιδόματα, "αν είναι να τα πειράξουμε θα είναι για να τα αυξήσουμε".

Στη σύσκεψη που διήρκησε δυόμιση ώρες συμμετείχαν, επίσης, οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης και Θεανώ Φωτίου. Αναφερόμενος στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), την εφαρμογή του οποίου σε όλη τη χώρα από το 2017 προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο Γ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι όπου υπάρχουν επικαλύψεις κοινωνικών επιδομάτων, με το ΚΕΑ, δεν υπάρχει λόγος αυτά τα επιδόματα να παραμείνουν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το επίδομα θέρμανσης, επισήμανε ότι το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ έχει ενταχθεί κανονικά στον προϋπολογισμό του επομένου έτους.

Σχετικά με το ασφαλιστικό, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι «έχει κλείσει με την πρώτη αξιολόγηση και αυτό που γίνεται τώρα είναι ο έλεγχος της εφαρμογής του νόμου και η λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης» καθώς εκκρεμεί η έκδοση σειράς αποφάσεων και εγκυκλίων. (διαβάστε αναλυτικά)