Νέα απάντηση για το θέμα των αποδοχών του προέδρου του ΔΕΣΦΑ (μετά από δημοσιεύματα ότι έδωσε στον εαυτό του μεγάλο εφάπαξ) έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με ανάρτηση σχολίου στο Twitter, προαναγγέλλοντας περαιτέρω αποκαλύψεις στη Βουλή.
“Ο κ. Σκρέκας δεν επιμένει τώρα ότι ο πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ έδωσε «δωράκι» ύψους 100.000 ευρώ στον εαυτό του” αναφέρει ο υπουργός και προσθέτει: “Μετά από αυτό το «αυτογκόλ» του, ακολουθεί και β’ ημίχρονο, με ατράνταχτα στοιχεία. Την άλλη εβδομάδα, στη Βουλή…”.
Με αφορμή το δημοσίευμα, ξέσπασε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του εκπροσώπου της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια και του υπουργού, αφότου ο κ. Κικίλιας κάλεσε να παραιτηθεί άμεσα ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ και υποστήριξε πως “το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ πήγε περίπατο”. 
 
Ο κ. Σταθάκης είχε απαντήσει ότι:
“Πρώτον. «Κανένας δεν έδωσε δωράκι στον εαυτό του». Ο κ. Νίκας, εργαζόμενος του ΔΕΣΦΑ για πάνω από 30 χρόνια, ήδη Διευθυντής της εταιρίας, αναβαθμίστηκε σε Γενικό Διευθυντή, όταν ανέλαβε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, όπως ορίζει το καταστατικό και ο Οργανισμός της εταιρείας.
Δεύτερον. Υποχρεωτικά συνταξιοδοτήθηκε με το εφάπαξ που αυξήθηκε κατά 27.000 ευρώ (μικτά) και όχι 100.000 ευρώ, που λέει η Ν.Δ.
Τρίτον. Ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος δεν λαμβάνει ουδεμία πρόσθετη αμοιβή, πέραν του κανονικού μισθού που είχε ως εργαζόμενος ή συνταξιούχος πλέον, εντός, δηλαδή, του πλαφόν που έχει θέσει η κυβέρνηση.
Τέταρτον. Η Ν.Δ. της Siemens και της Μονής Βατοπεδίου, των δεκάδων οργανισμών με αποτυχημένους βουλευτές και παχυλούς μισθούς και τις εκατοντάδες τοποθετήσεις, ας μη δίνει μαθήματα σε ένα πεδίο, αυτό της ηθικής, που της είναι παντελώς ξένο”. 
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις