Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι οι χώρες του Νότου έφαγαν όλα τα λεφτά σε ποτά και σε γυναίκες… 
Σκληρή επίθεση εναντίον του εξαπολύουν ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι. 


Βαρουφάκης: Χαμηλό επίπεδο ήθους και τεχνογνωσίας
Με ένα αιχμηρό μήνυμα μέσω Twitter απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ.
Όπως έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό: 
«Ας γίνει κατανοητό: Η ανάληψη θέσεων “ισχύος” στο Eurogroup και στην τρόικα προϋποθέτει χαμηλό επίπεδο ήθους και τεχνογνωσίας».


Ρέντσι: Παραιτήσου

Σκληρή κριτική άσκησε από την πλευρά του ο Ματέο Ρέντσι.
Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός ανέφερε:
«O πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχασε μια καλή ευκαιρία να σιωπήσει. Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα προτίμησε να προβεί σε χαζά αστεία -δεν μπορώ να βρω καλύτερες λέξεις- ενάντια στις χώρες της Νότιας Ευρώπης». 
«Νομίζω ότι ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος, σημειωτέον, ανήκει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, δεν αξίζει να παίζει τον ρόλο που έχει (σ.σ.: ως πρόεδρος της Ευρωομάδας). Γι’ αυτό θα ήταν καλύτερο να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατόν. Για τον ίδιο, αλλά και για την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων», συμπλήρωσε.
«Αν θέλει να προσβάλει την Ιταλία, να το κάνει σε ένα μπαρ πίσω στη χώρα του και όχι μέσω του θεσμικού του ρόλου», τόνισε.
Και κατέληξε με αιχμές εναντίον του επικεφαλής του Eurogroup με αφορμή τις ολλανδικές εκλογές, γράφοντας:
«Ο Γερούν είδε το κόμμα του να πέφτει στις τελευταίες εκλογές από το 25% στο 5%. Κάτι που λέει πολλά για το ότι είναι σωστό να καταπολεμάς τον λαϊκισμό, αλλά να μη σταματάς να είσαι δημοφιλής. Είναι καιρός να έχουμε περισσότερη δημοκρατία παντού. Όλοι πρέπει να εργαστούμε για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και όχι της γραφειοκρατίας».
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις