Σήμα για εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου και ανοίγματος της συζήτησης για το χρέος έδωσε το EuroWorking Group που συνεδρίασε εκτάκτως στις Βρυξέλλες για να αποτιμήσει την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, μετά την προκαταρκτική συμφωνία.
 
Σύμφωνα με πηγή της Eυρωζώνης, το EuroWorking Group «χαιρέτισε την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών πάνω σε ένα πακέτο πολιτικής που θα αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
 
Σε συνέχεια της εφαρμογής των προαπαιτούμενων δράσεων από την Ελλάδα, το Eurogroup θα μπορούσε να εγκρίνει το πακέτο πολιτικής και τους όρους της επόμενης εκταμίευσης, ενώ επίσης στο άμεσο μέλλον να διευθετήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στη βάση της συμφωνίας του Μαΐου του 2016».
Τσίπρας: Να βγούμε από τα Μνημόνια
Για επίτευξη μια τεχνικής συμφωνίας εν τέλει ισορροπημένης και βιώσιμης, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε νωρίτερα επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν παύει να είναι κομμάτι του πλαισίου, από το οποίο αγωνιζόμαστε να απεμπλακούμε.
Επισήμανε ότι «οι δανειστές δεν είναι φίλοι μας» και πως όμως «έχουμε ιεραρχήσει τον θεμελιώδη στόχο» που είναι «να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Να τελειώσει οριστικά η περίοδος της ταπεινωτικής επιτροπείας». 
Υπογράμμισε ότι «αυτός ο στόχος συνιστά το πρώτιστο αριστερό, προοδευτικό και πατριωτικό καθήκον». 
Ο πρωθυπουργός είπε ότι η δύσκολη αυτή πολιτική επιλογή δίνει εξιτήριο από την επιτροπεία και το τέλος της εποχής των μνημονίων. Εξιτήριο, είπε, διότι «η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να κλείσουμε άμεσα τις άλλες σημαντικές εκκρεμότητες», με «πρώτη και βασική εαυτή του χρέους». 
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις