Ένταση επικράτησε την Τρίτη στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών που συνεχίστηκε η δίκη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ολοκληρώθηκε η κατάθεση του πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ και πανεπιστημιακού Ζωής Γεωργαντά, βάση των καταγγελιών της οποίας άρχισαν οι έρευνες της Δικαιοσύνης το 2011 για το εάν υπήρξε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το έτος 2009 προκειμένου να μπει η χώρα στο μηχανισμό στήριξης.
Τα αίματα άναψαν όταν η κ. Γεωργαντά ανέφερε ότι από τα λίγα στοιχεία που είχε στη διάθεση της κατέληξε στο συμπέρασμα πως το έλλειμμα του 2009 ανερχόταν περίπου στο 4 με 5%.

Τότε, οι παριστάμενοι στην δικαστική αίθουσα άρχισαν να χειροκροτούν με την πρόεδρο να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη. Τα συνθήματα που ακουγόντουσαν μέσα στην δικαστική αίθουσα ήταν: “Προδότες”, “Κρεμάλα στο Σύνταγμα”, “Όλοι μέσα”.

Η κ. Γεωργαντά συνέχισε, λέγοντας:
“Είχαμε ένα από χαμηλότερα ελλείμματα του 2009. Είχαμε χρέη αλλά μπορούσαμε και πληρώναμε τα χρέη μας γιατί είχαμε οικονομική δραστηριότητα. Ο Γεωργίου οδήγησε σε παρατεταμένη ύφεση μεγάλης διάρκειας”.
Το κοινό ξέσπασε και πάλι σε χειροκροτήματα και η πρόεδρος ζήτησε από κάποιους να αποχωρήσουν.
Κοινό : Η διεφθαρμένη χώρα αποχωρεί!
Πρόεδρος : Αυτό που το λέτε; Στο δικαστήριο;
Κοινό : Όχι το λέω στον πρώην πρωθυπουργό κύριο Παπανδρέου.
Πρόεδρος : Περάστε έξω!
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις