Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα γραφεία του ΦΟΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη, υπογράφηκε  η σύμβαση του έργου ΣΔΙΤ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΜΕΑ) 2ης Δ.Ε. Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ», μεταξύ της Κοινοπραξίας INTRAKAT – WATT AE και του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Το έργο αφορά στην κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Αστικών Στερών Αποβλήτων των Δήμων Θηβαίων, Αλιάρτου και Τανάγρας, συνολικής ετήσιας δυναμικότητας 35.000 t/έτος Αστικών Στερεών Αποβλήτων και πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης των  στόχων του Εθνικού και του Περιφερειακού  Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων.
Το συνολικό ύψος του έργου, που συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» του ΕΣΠΑ, ανέρχεται σε 16,3 εκατ. ευρώ  και η ολοκλήρωση κατασκευής του απαιτεί περίπου 18 μήνες.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις