Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ονομάσει τον Τζερόμ Πάουελ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, επόμενο πρόεδρο του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας, δήλωσε πηγή ενήμερη για τις προθέσεις του Λευκού Οίκου την Τετάρτη.
Ο 64χρονος Πάουελ ήδη θεωρείτο ο επικρατέστερος για τον θώκο. Μια πηγή προσκείμενη στον Λευκό Οίκο είχε δηλώσει τη Δευτέρα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι αυτός είναι πιθανότερο να επιλεγεί για την προεδρία της Fed.
Η εφημερίδα The Wall Street Journal, επικαλούμενη μια δική της πληροφορημένη πηγή, έγραψε την Τετάρτη ότι ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε τον Πάουελ πως ο Τραμπ σκοπεύει να τον διορίσει στο αξίωμα.
Ο Τραμπ συνομίλησε με τον Πάουελ την Τρίτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Journal. Ο διορισμός του Τζερόμ Πάουελ θα χρειαστεί να εγκριθεί από τη Γερουσία.
Η θητεία της Τζάνετ Γέλεν στην προεδρία της Federal Reserve λήγει τον Φεβρουάριο του 2018. Ο Πάουελ αναμένεται ότι θα συνεχίσει την πολιτική της σταδιακής ανόδου των επιτοκίων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας για να προστατευθεί η ανάκαμψη της οικονομίας μετά την οικονομική κρίση του 2008.
Δεν ήταν διαθέσιμοι εκπρόσωποι του Πάουελ, του Λευκού Οίκου ή της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας για να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις