Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια, αλλά πιο σημαντικό είναι το ότι ενδέχεται να δώσει την ισχυρότερη μέχρι στιγμής ένδειξη για το πώς η φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Τραμπ μπορεί να επηρεάσει την αμερικανική οικονομία.
Οι επενδυτές θα επικεντρώσουν την προσοχή τους στο πώς η κεντρική τράπεζα στοχεύει να ισορροπήσει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας με τον αδύναμο πληθωρισμό και την ασθενική αύξηση των μισθών.
Η ανακοίνωση της Fed και οι τελευταίες οικονομικές της προβλέψεις αναμένονται στις 21.00 ώρα Ελλάδας, έπειτα από διήμερη συνεδρίαση. Μισή ώρα αργότερα η επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου, την τελευταία πριν από τη λήξη της τετραετούς θητείας της στις αρχές του επόμενου έτους. 
Ο διάδοχός της, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε κατά την πρόσφατη ακρόασή του ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας ότι δεν έχει την αίσθηση «υπερθέρμανσης της οικονομίας», σε μια πρώιμη ένδειξη ότι ίσως δεν θέλει να επιταχύνει το ρυθμό της αύξησης των επιτοκίων έως ότου να έχει στοιχεία για επιτάχυνση της αύξησης των μισθών και του πληθωρισμού.
Η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος και επί του παρόντος αναμένεται να προχωρήσει σε τρεις ακόμα αυξήσεις τον επόμενο χρόνο.
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις