Με καχυποψία υποδέχθηκαν επενδυτές και προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογισμών την ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων BitGrail για κλοπή αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων από τους σέρβερ της.

Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, 17 εκατομμύρια νομίσματα με την ονομασία Nano, κλάπηκαν μέσω συναλλαγών για τις οποίες δεν είχε δοθεί καμία εξουσιοδότηση. Με την αξία του κάθε κέρματος στα 11 δολάρια το ποσό της κλοπής έφτασε τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα είναι 24ο σε αξία στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

«Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας και όλους όσοι έπαθαν οικονομική ζημιά από την παράνομη μεταφορά του nano στην πλατφόρμα μας», ανακοίνωσε η BitGrail.

Ενημέρωσαν, μάλιστα, ότι έχει γίνει ήδη καταγγελία στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να γίνει αστυνομική έρευνα.

Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν καχύποπτοι, με βάση τις πρόσφατες κινήσεις της συγκεκριμένης εταιρείας.

Και αυτό γιατί τον Ιανουάριο η BitGrail διέκοψε απότομα όλες τις αναλήψεις αλλά και τις καταθέσεις του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος, του nano.

Η εταιρεία, μάλιστα ενημέρωσε τους πελάτες της ότι θα επιβάλλει την υποχρεωτική ταυτοποίηση στοιχείων αλλά και πρωτόκολλα κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος παρά το γεγονός ότι διαφήμιζε πως δεν συνεργάζεται με τράπεζες και κυβερνήσεις.

Ορισμένοι επενδυτές, κατηγορούν τηνεταιρεία ότι «την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια». Η τιμή του nano είχε πέσει τότε κατά 20%.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η μόνη ληστεία κρυπτονομισμάτων τα τελευταία χρόνια

Τον περασμένο μήνα έκαναν φτερά πάνω από 500 εκατομμύρια δολάρια από το ιαπωνικό κρυπτονόμισμα NEM, από την εταιρεία COINCHECK.

Επίσης, η BITFINEX που είναι στο Χονγκ Κονγκ ισχυρίστηκε ότι κλάπηκαν bitcoin αξίας 72 εκατομμυρίων δολαρίω.

Η MT. GOX, που έχει έδρα το Τόκιο, χρεοκόπησε το 2014 όταν της έκλεψαν πάλι bitcoin αξίας μισού δις δολαρίων.

Τον περασμένιο Ιούλιο, τέλος, ομοσπονδιακός δικαστής στις ΗΠΑ διέταξε την αποζημίωση επενδυτών ύψους 8.2 εκατομμυρίων δολαρίων αφού κλάπηκαν 11.325 bitcoin από την εταιρεία CRYPTSY και ο κλέφτης δεν βρέθηκε ποτέ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις