Πολύ μεγάλα οφέλη για την ελληνική οικονομία αναμένεται να έχει η κίνηση της αμερικανικής πολυεθνικήςαυτοκινήτων, έρευνας και τεχνολογίας, TESLA, του Elon Musk, να συστήσει την ελληνική εταιρεία Tesla Greece, μέσω θυγατρικής της στην Ολλανδία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το mononews.gr, η νέα εταιρία εμφανίστηκε την Πέμπτη στο ΓΕΜΗ και πήρε ΑΦΜ. Για την ακρίβεια η Tesla Greece ιδρύθηκε από την Tesla Motors Netherlands B.V. (μέτοχος κατά 100% είναι η Tesla Motors, Inc.).

Η Tesla Motors Netherlands B.V. ιδρύθηκε το 2013 στην Ολλανδία και παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα.Η εταιρία αναμένεται σε λίγους μήνες να προχωρήσει στην πρόσληψη καταρχήν 50 εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας (R&D).

Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί HUB το οποίο θα εγκατασταθεί στον Δημόκριτο στην Αθήνα. Σε δεύτερη φάση η εταιρία θα ασχοληθεί με την ενέργεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι της Tesla πριν αποφασίσουν να ιδρύσουν εταιρία στην Ελλάδα, έβαλαν στο μικροσκόπιο και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όμως οι Έλληνες σύμβουλοι της εταιρίας κινήθηκαν με ταχύτητα και έπεισαν την πολυεθνική να επιλέξει την Ελλάδα για την δημιουργία του HUB. Γνώστης της υπόθεσης ήταν από την αρχή και ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, η εξέλιξη αναμένεται να λάβει μεγάλη δημοσιότητα καθώς η TESLA στην Ευρώπη διαθέτει 3 HUB. Τα δυο βρίσκονται στην Ολλανδία και ένα στην Γερμανία.

Πέραν των φιλόδοξων σχεδίων για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα Tesla, ο 46χρονος επικεφαλής της εταιρίας Elon Musk έχει ιδρύσει αρκετές εταιρείες που επικεντρώνονται στην καινοτομία, όπως η κατασκευάστρια διαστημικών πυραύλων Space X και η The Boring Company για την κατασκευή τούνελ και δρόμων. Επίσης η εταιρία ασχολείται με την αποθήκευση ενέργειας και τα φωτοβολταϊκά.

Με πληροφορίες από το economy365.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις