Για σημαντική συμβολή της απερχόμενης αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, στη διαρκή μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας, έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης-παραλαβής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος παίρνει τη σκυτάλη από την κ. Αντωνοπούλου, για να συνεχίσει την πιο σημαντική μάχη που δίνει αυτή η κυβέρνηση, τη μάχη για την ενίσχυση της εργασίας.

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της κ. Αντωνοπούλου, κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο Εργασίας, σημειώνοντας ότι η κ. Αντωνοπούλου συνέβαλε αποφασιστικά στην προσπάθεια του υπουργείου, τα τρία χρόνια, σχεδιάζοντας πολιτικές για την εργασία, αναδιαμορφώνοντας τα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας, εξασφαλίζοντας πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους ανέργους που εντάσσονται στα προγράμματα αυτά, αλλά κάνοντας και θεσμικές τομές, όπως η διαμόρφωση του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, «ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο-παρακαταθήκη και για τις επόμενες γενιές». Σημαντική, όπως είπε, ήταν η συμβολή της και στον τομέα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Στη συνέχεια, η υπουργός Εργασίας, καλωσορίζοντας το νέο υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσο Ηλιόπουλο, τόνισε ότι ο κ. Ηλιόπουλος, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, ως ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), κατάφερε να αναδιαμορφώσει έναν θεσμό, να τον καταστήσει σύμμαχο των εργαζομένων και ασπίδα απέναντι σε κάθε μορφή παραβατικότητας στους χώρους δουλειάς και, με αυτόν τον τρόπο, να σπάσει το φόβο που κυριαρχούσε στους εργαζόμενους εδώ και πολλά χρόνια απέναντι σε παραβατικές πρακτικές. «Τα αποτελέσματα και εδώ είναι απτά και συγκεκριμένα» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι η αδήλωτη εργασία στους κλάδους υψηλής παραβατικότητας από το 19% που ήταν στα τέλη του 2014, ανέρχεται πλέον στο 12%.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις