Την εμπιστοσύνη της στον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εξέφρασε η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργικού χαρτοφυλακίου, αποφεύγοντας να αναφερθεί στις συνθήκες υπό τις οποίες παραιτήθηκε.

«Ξέρω ότι οι περισσότεροι θα περίμεναν να ακούσουν από εμένα κάτι για τις συνθήκες υπό τις οποίες παραιτήθηκα» ανέφερε, εκφράζοντας, παράλληλα, την επιθυμία να σεβαστούν όλοι τον θεσμικό χαρακτήρα της τελετής παράδοσης-παραλαβής.

Διαβάστε: Η Αχτσιόγλου καλωσόρισε τον Ηλιόπουλο και έπλεξε το εγκώμιο της Αντωνοπούλου

«Η αποχώρησή μου δεν σημαίνει ότι δεν είμαι στη διάθεση του κ. Ηλιόπουλου και της υπουργού Εργασίας και προτίθεμαι να συμβάλω, όσο μπορώ, από τη θέση που πλέον θα βρίσκομαι σαν απλός πολίτης, γιατί αυτή είναι μία μάχη που πρέπει να την κερδίσει η "πρώτη φορά Αριστερά", πρέπει να την κερδίσει η κυβέρνησή μας και αν δεν συμβάλλουμε όλοι και δεν συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς, δεν θα έχουμε την ικανοποίηση που φέρνει το να ξέρεις ότι πραγματικά υπηρετείς τους πολίτες και την πατρίδα σου» δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.

Παράλληλα, επικεντρώθηκε σε έξι από τις δράσεις της θητείας της. Όπως είπε, μία από τις προτεραιότητες του υπουργείου είναι οι μακροχρόνια άνεργοι. Σημαντικός, σύμφωνα με την ίδια, υπήρξε ο προγραμματισμός μέσα από την κοινωφελή εργασία και μέσα από πολύ εξειδικευμένες θέσεις εργασίας και προσωρινές προσλήψεις στον δημόσιο τομέα.

Το δεύτερο σημείο, στο οποίο εστίασε, είναι ο μηχανισμός διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας. «Η επόμενη δράση, στην οποία έχουμε προχωρήσει, σε συνεργασία με τους περιφερειάρχες όλης της χώρας, είναι ότι τα προγράμματα που βγαίνουν από το υπουργείο Εργασίας για την υποστήριξη των ανέργων, πρέπει να έχουν περιφερειακό χαρακτήρα, καθώς κάθε περιφέρεια έχει τις ιδιομορφίες της» σημείωσε η κ. Αντωνοπούλου.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο υλοποιούνταν προγράμματα που αφορούν την επανακατάρτιση του εργατικού δυναμικού και, ειδικά, των ανέργων. «Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, βρισκόμαστε έναν μήνα πριν να νομοθετήσουμε. Είμαι σίγουρη ότι αυτό το έργο θα αφήσει σημαντικό αποτύπωμα όσον αφορά το μέλλον. Δηλαδή, όχι μόνο να μειώνεται η ανεργία, αλλά να υπάρχουν εκείνες οι θεσμικές αλλαγές, οι οποίες χτίζουν ένα διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο που δείχνει τι χρειάζεται η κοινωνία μας» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις