H Intralot ανακοίνωσε τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα για την περίοδο με λήξη την 31η Δεκεμβρίου 2017, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Συγκεκριμένα:

• Τα έσοδα του Ομίλου και τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά +16,2% και +14,3% αντίστοιχα σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, σε σχέση με το 2016.

• Κατά το δωδεκάμηνο του 2017 τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 11,4%, σε σύγκριση με το 2016 και διαμορφώθηκανστα 1,104 δισ. ευρώ.

• Κατά το δωδεκάμηνο αυτό, τα κέρδη EBITDA αυξήθηκαν κατά 5,5% σε ετήσια βάσηστα 171,5 εκατ. ευρώ.

• Το περιθώριο EBITDA μειώθηκε κατά 0,9pps (στο 15,5%) ως προς τα έσοδα και κατά 1,2pps (στο 29,6%) ως προς το GGR.

• Το περιθώριο EBT διαμορφώθηκε στο 0,9% (+1,7pps συγκριτικά με το 2016).

• To ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες βελτιώθηκε κατά 21,0% σε σχέση με πέρυσι (€-58,6 εκατ. το 2017 από €-74,2 εκατ. το 2016).

• Το προσαρμοσμένο ΝΙΑΤΜΙ από συνεχιζόμενες δραστηριότητες βελτιώθηκε κατά 49,3% σε σχέση με πέρυσι (€-15,3 εκατ. από €-30,2 εκατ.).

• ΟΚαθαρός Δανεισμός διαμορφώθηκε στα €510,7 εκατ., σημειώνοντας αύξηση €15,8 εκατ. σε σχέση με τον Καθαρό Δανεισμό κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Όπως αναφέρει στην σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία, κατά τη διάρκεια του 2017, προχώρησε σε επεκτάσεις συμβολαίων με τις κρατικές λοταρίες του Οχάιο, του Βερμόντ, και του Αρκάνσας, καθώς επίσης επεκτείναμε τη συνεργασία μας με τον ΟΠΑΠ στον τομέα των αριθμολαχείων.

Επίσης, στις αρχές του 2018, υπογράφηκε 10-ετής σύμβαση με την Camelot για τη Λοταρία της Πολιτείας του Illinois, σε συνέχεια της επέκτασης της σύμβασης με την Λοταρία του Γουαϊόμινγκ για πέντε επιπλέον χρόνια.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα της οικονομικής περιόδου 2017, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟμίλουIntralotΙ, κ.Αντώνιος Κεραστάρηςδήλωσε:

"Οι επιδόσεις μας κατά την οικονομική περίοδο 2017 αντανακλούν την πρόοδο σε όλους τους κύριους στρατηγικούς στόχους τηςIntralot προς την κατεύθυνση ενός σταθερού και προβλέψιμου μέλλοντος για την εταιρία μας.

Κατά το 2017 επιτύχαμε αύξηση EBITDA 5,5% που προκύπτει από βελτιώσεις στη λειτουργική μας απόδοση ενώ ηεπιτυχής τιμολόγηση ομολογιών € 500 εκ. επταετούς περιόδουμε μειωμένο επιτόκιο 5,25% είχε μεγάλη συνεισφορά στην επέκταση της μέσης χρονικής διάρκειας του δανεισμού μας, παρέχοντας έναν σταθερό χρηματοδοτικό ορίζοντα.

Αυτή η έκδοση μας επέτρεψενα αποπληρώσουμε το σύνολο των κοινοπρακτικών μας δανείωνκαι αποτέλεσε σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτικούς οίκους. Συνεχίσαμε με επιτυχία τον γεωγραφικό επαναπροσδιορισμό της βαρύτητας του ενδιαφέροντός μας αποεπενδύοντας από αναπτυσσόμενες και εστιάζοντας σε ανεπτυγμένες αγορές.

ΣτιςΗΠΑανανεώσαμε τα συμβόλαιά μας με Κρατικές Λοτταρίες σε πέντε Πολιτείες και υπογράψαμε ένα νέο μεγάλο τεχνολογικό συμβόλαιο με την Camelot για την Κρατική Λοτταρία του Ιλλινόι. ΣτηνΕλλάδαανανεώσαμε τη συνεργασία μας με τον παλαιότερο πελάτη μας, τον ΟΠΑΠ, για τα όλα τα αριθμοπαιχνίδια. Τέλος, υλοποιήσαμε μεγάλες επενδύσεις στηνανάπτυξη νέων προϊόντωνόπως η νέα στοιχηματική πλατφόρμα, ενιαία για όλα τα κανάλια διανομής και στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Bit8, τη εταιρείας που ανέπτυξε τη σειρά των προϊόντων μας διαχείρισης πελατών, Pulse.

Παρά τα μη-επαναλαμβανόμενα κόστη αναχρηματοδότησης του δανεισμού και την αρνητική επίδραση από συναλλαγματικές ισοτιμίες , οι βελτιωμένες μας ταμειακές ροές αντανακλούν τη μείωση του κόστους επιτοκίων που προέκυψε από προηγούμενους κύκλους αναχρηματοδότησης του δανεισμού μας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις