Οι δύο πλειστηριασμοί, που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 σε συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Σταδίου αφορούν επιχειρηματικά δάνεια και είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για κύριες κατοικίες, επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Παράλληλα, ο Σύλλογος διευκρινίζει ότι οι δύο επίμαχοι σημερινοί πλειστηριασμοί αφορούν μισθωμένη κατοικία στον Άλιμο, συνολικής επιφανείας 166,36 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 180.000 ευρώ και συνολική οφειλή 905.000 ευρώ και δύο γραφεία στου Γκύζη, κατασχεθέντα για ποσό 150.000 ευρώ με συνολική οφειλή 784.000 ευρώ και οι οφειλέτες είναι απόλυτα ενημερωμένοι για τη σχετική διαδικασία.

Ακόμη, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι ορισμένες συλλογικότητες «εξακολουθούν κατά σύστημα πλέον να στοχεύουν στη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων αγνοώντας ηθελημένα ή μη τις συνέπειες που μπορούν να επιφέρουν στην οικονομία της χώρας και κατά συνέπεια και στην κοινωνία» και προσθέτει:

«Αντιλαμβανόμαστε ότι ενδεχομένως να υπάρχει ένας βαθμός δυσκολίας, ιδιαίτερα όταν τα πραγματικά στοιχεία δεν εξυπηρετούν τις όποιες επιδιώξεις προσωπικές ή πολιτικές προς άγραν υποστηρικτών, αλλά είμαστε πάντα στη διάθεση όλων να βοηθήσουμε στην κατανόηση αυτών όπως ανακοινώνονται δημόσια στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών».

Τέλος, σημειώνει ο Σύλλογος «ως προς τους ισχυρισμούς για πλειστηριασμούς "λαϊκών περιουσιών" και τις επαναλαμβανόμενες συκοφαντίες, η μόνη απάντηση είναι ο δρόμος της Δικαιοσύνης».

Με πανό απαντάει η ΛΑΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίαςέξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στη λεωφόρο Σταδίου πραγματοποιούν τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας, της Πλεύσης Ελευθερίας και των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών.

Στην είσοδο του συμβολαιογραφείου βρίσκεται κλούβα των ΜΑΤ, η οποία δεν επιτρέπει την πρόσβαση των διαδηλωτών, ενώ στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η κίνηση αυτή των Αρχών έφερε την αντίδραση των μελών της ΛΑΕ, που με τη χρήση μιας σκάλας, σκαρφάλωσαν πάνω στην κλούβα και κρέμασαν το πανό τους με μήνυμα: «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» πάνω από το όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κόλλησε αυτοκόλλητα με το ίδιο μήνυμα στο πίσω μέρος της κλούβας.

Εθνική προδοσία χαρακτήρισε ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης τους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει εθνικές απειλές.

Ο ίδιος τόνισε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του κόμματος έξω από το συμβολαιογραφείο της οδού Σταδίου «όπως βλέπετε, ο παρηκμασμένος και σάπιος πολιτικός κατεστημένος κόσμος έκανε διακοπές για το Πάσχα αλλά οι πλειστηριασμοί δεν έκαναν ούτε κάνουν διακοπές. Και αυτή την Τετάρτη, πασχαλιάτικα, γίνονται πλειστηριασμοί για να αρπάξουν ακόμη και ημέρες γιορτινές, τα σπίτια και την περιουσία του ελληνικού λαού. Αίσχος».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις