Αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ φέρνει η αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης σε αρκετές «μικρομεσαίες» περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα με την αύξηση των τιμών ζώνης προκύπτουν αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ από 3,5% έως 22% και σε ακραίες περιπτώσεις φτάνουν στο 62%.

Στο στόχαστρο μπαίνουν περιοχές όπως το Μετς, το Κουκάκι, τα Πετράλωνα, το Παγκράτι, το Μεταξουργείο και ο Κεραμικός, όπου οι αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ στις λεγόμενες «λαϊκές περιοχές» μπορεί να φτάσει το 3,5%.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης από 1.100-1.200 ανεβαίνει στα 1.500-1.600 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο αυξάνοντας τον ΕΝΦΙΑ κατά 21,6%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», στελέχη του ΥΠΟΙΚ επισημαίνουν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν τον μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ για ένα χρόνο και από το 2019 να καταργηθεί ο φόρος.

Στις εισηγήσεις τους προς το υπουργείο Οικονομικών οι αρμόδιες επιτροπές τονίζουν ότι τα κλιμάκια και οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ δεν μπορούν να αλλάξουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες αντικειμενικές αναμένεται να ανακοινωθούν τον Μάιο και η κυβέρνηση επιδιώκει να ισχύσουν από το 2019, ώστε να μην αυξηθεί φέτος ο ΕΝΦΙΑ, αλλά προς το παρόν οι θεσμοί δεν δείχνουν να συμφωνούν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις