Το ελληνικό χρέος θα βρεθεί στο επίκεντρο συναντήσεων, που θα έχουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και αξιωματούχοι του ΔΝΤ στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, επιβεβαιώνει η γερμανική πλευρά, σύμφωνα με το Reuters.

To ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο κυβερνητική πηγή του Βερολίνου μεταδίδει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το ΔΝΤ θα συζητήσουν πιθανά μέτρα ελάφρυνσης χρέους στο τέλος της εβδομάδας.

«Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του λεγόμενου Washington Group για να συζητηθούν θέματα όπως το πώς να προχωρήσουμε σε ό,τι αφορά την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός αξιωματούχος στο Reuters.

O υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναμένεται να φτάσει σήμερα στη Βοστόνη, όπου και θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών. Στην Ουάσιγκτον για τη Σύνοδο θα μεταβεί την Πέμπτη προκειμένου να αρχίσει στο περιθώριο των εργασιών τις επαφές για το φλέγον ζήτημα του χρέους και της επόμενης ημέρας του μνημονίου.

Σήμερα, εν τω μεταξύ, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το βασικό τμήμα της έκθεσης του ΔΝΤ για τις παγκόσμιες προοπτικές, το οποίο θα περιλαμβάνει προβλέψεις και για την ελληνική οικονομία.

Σε έκθεσή του ο Fitch εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για τις προοπτικές χώρες και εκτιμά ότι θα υπάρξει συμφωνία Αθήνας- πιστωτών για μία υβριδική έξοδο από το πρόγραμμα, η οποία δεν θα περιλαμβάνει πιστωτική γραμμή, αλλά θα προβλέπει αυστηρούς όρους. Δεν αποκλείει σύνδεση της ελάφρυνσης του χρέους με την οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις