Την αντίθεση του στην πρόταση της Γαλλίας για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εκφράζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, χαμηλώνοντας τις προσδοκίες ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστώνγια το θέμα, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται η Handelsblatt.

Ειδικότερα, το έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να δικαιούται έναν τέτοιο μηχανισμό ελάφρυνσης χρέους, χωρίς αυστηρούς όρους.

«Η αδύναμη ανάπτυξη συνεπώς δεν θα πρέπει να δίνει το δικαίωμα στην Ελλάδα να μειώσει τις αποπληρωμές χρέους», επισημαίνει το έγγραφο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα. Οι όροι θα πρέπει να περιλαμβάνουν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόζει τους κοινά συμφωνημένους κανονισμούς προϋπολογισμού για την ευρωζώνη, αναφέρει επίσης το έγγραφο.

«Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί, δεν υπάρχει κάτι προκαθορισμένο σε αυτό το ζήτημα», απάντησε εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Handelsblatt.

Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα συνεχιστούν και η Γερμανία ελπίζει ότι θα υπάρξει συμφωνία εγκαίρως πριν από το τέλος του τρίτου προγράμματος, σημείωσε η ίδια. «Η απόφαση αυτή σίγουρα θα πάρει μερικές ακόμη εβδομάδες, συμπλήρωσε πάντως, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις