«Ο αντιπρόεδρος της Ν Δ κ. Α. Γεωργιάδης, αφού πρώτα παραδέχθηκε ότι… επί 10 συναπτά έτη "είχε ξεχάσει" πως είχε μια εταιρία στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να μην την δηλώνει, ως όφειλε, στο Πόθεν Έσχες του, τώρα απειλεί και με αγωγές» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Ά. Γεωργιάδη.

«Αν επιθυμεί τόσο πολύ να προβεί σε αγωγές» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ας το κάνει, στρεφόμενος πρώτα εναντίον του εαυτού του και συνεχίζοντας με τον σημερινό πρόεδρο του κόμματός του, και τους υπόλοιπους 16 βουλευτές της ΝΔ, που όλοι μαζί είχαν καταθέσει στις 25 Αυγούστου 2015 ερώτηση για την "εξωχώρια εταιρία" του κ. Π. Χαΐκάλη στην Κύπρο».

«Εκτός αν μας εξηγήσει, σε επόμενο μήνυμά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι την είχαν κάνει "εκ παραδρομής"…» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε: «Τους έχω στείλει ήδη εξώδικο για τις χθεσινές περί off shore ανακοινώσεις τους και αν δεν ανακαλέσουν θα καταθέσω αγωγή στο Κόμμα του Σύριζα για να μου πληρώσουν αποζημίωση. Τα χαρτιά που παρέλαβα από τις Κυπριακές Αρχές αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς μου».

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε τηνπλήρη διερεύνηση του ζητήματος που αφορά στην εξωχώρια εταιρεία του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως σημείωνε, «η ομολογία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν δήλωσε «εκ παραδρομής» την εξωχώρια εταιρία, ως όφειλε, στα πόθεν έσχες του, είναι παράνομη πράξη για την οποία πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές. Πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση της δραστηριότητας της συγκεκριμένης εταιρείας και να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα που την αφορούν».

Το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, επεσήμανε μάλιστα πως «ελπίζουμε δε, ότι το γεγονός πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε τους ίδιους ακριβώς ισχυρισμούς για να δικαιολογήσει τη μη δήλωση της εταιρείας, με αυτούς που είχε χρησιμοποιήσει η Μαρέβα Μητσοτάκη αναφορικά με την εταιρεία Eternia Capital Management τον περασμένο Νοέμβριο, να οφείλεται σε καθαρή σύμπτωση».

Τέλος, αναφορικά με τις απειλές του κ. Γεωργιάδη για κατάθεση μηνύσεων, και τις εξηγήσεις του για το καθεστώς που διέπει τις επιχειρήσεις με έδρα την Κύπρο, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμιζε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ότι «στις 25 Αυγούστου 2015, 18 βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο νυν πρόεδρός της, Κυρ. Μητσοτάκης αλλά και ο ίδιος, είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, στην οποία αναφέρονταν στην ύπαρξη εξωχώριας εταιρείας στην Κύπρο, την οποία κατείχε ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις