Νέα διασταύρωση για τα ανασφάλιστα οχήματα πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με βάση τα στοιχεία για τα κυκλοφορούντα ΙΧ αυτοκίνητα που έχουν οι εφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αλλά και τα δεδομένα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ανακοινώσεις αναμένονται από την ΑΑΔΕ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οπότε και θα κληθούν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που βρέθηκαν ανασφάλιστα να προχωρήσουν στην ασφάλιση των οχημάτων τους, ώστε να αποφύγουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Δευτέρα 30 Απριλίου έγινε διασταύρωση στα στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ, του υπουργείου Μεταφορών και των ασφαλιστικών εταιριών, από την οποία προέκυψε ότι 385.000 οχήματα κινούνται παράνομα στους δρόμους, χωρίς ασφάλιση.

Όσο για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην πρώτη διασταύρωση και προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών για την ακρίβεια των στοιχείων που διατηρούν, εκτιμάται ότι αυτή τη φορά τα οχήματα που βρίσκονται σε "γκρίζες"ζώνες (π.χ. κλεμμένα, κατεστραμμένα κ.λ.π.) δεν ξεπερνούν τις 3.000, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί λίαν συντόμως.

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, τη Δευτέρα ή την Τρίτη, η ΑΑΔΕ θα πάρει νεώτερα στοιχεία κι όσοι ασφάλισαν τα οχήματα τους στο διάστημααπό τις 30 Απριλίου ως τις 7- 8 Μαΐου,χωρίς βέβαια να γνωρίζουν ότι εντοπίστηκαν κατά τη διασταύρωση,θα βγουν από τη "μαύρη"λίστα των 385.000 ΙΧ.

Αμέσως μετά, η ΑΑΔΕ θα ανεβάσει στο Taxis τα πρόστιμα για τους παραβάτες:

-Για δίκυκλα ως 250 κ.ε.: 100 ευρώ

-Για δίκυκλα πάνω από 251 κ.ε.: 150 ευρώ

-Για αυτοκίνητα ως 1.000 κ.ε.: 200 ευρώ

-Για αυτοκίνητα πάνω από 1.001 κ.ε.: 250 ευρώ

Όσοι πάρουν το… ραβασάκι της εφορίας, αλλά εντάσσονται σε κάποια από τις "γκρίζες"ζώνες, θα πρέπει να συμβουλευθούν τον οδηγό ερωτήσεων- απαντήσεων της ΑΑΔΕ, πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Με βάση τα στοιχεία των ασφαλιστικών εταιριών, τα ασφαλισμένα οχήματα φτάνουν στα 6,1 εκατομμύρια και θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά από τη διασταύρωση του περσινού Ιουνίου είχε καταγραφεί αύξηση των ασφαλίσεων κατά περίπου 510 χιλιάδες, με αποτέλεσμα ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων να ξεπεράσει τα 6,2 εκατομμύρια.

Πηγές: ΑΠΕ- ΜΠΕ, iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις