Πηγή στο πρωθυπουργικό γραφείο της Τερέζα Μέι απέρριψε δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η Βρετανία θα δηλώσει στις Βρυξέλλες ότι είναι έτοιμη να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ πέραν του 2021.

Οι υπουργοί της Μέι βρίσκονται ενώπιον αδιεξόδου σε ό,τι αφορά τη μελλοντική σχέση με τη Ένωση και, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph, η Βρετανία θα μπορούσε να παραμείνει ευθυγραμμισμένη με την τελωνειακή ένωση εάν η τεχνολογία, που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των συνόρων, δεν είναι έτοιμη εγκαίρως για το 2021, οπότε και λήγει η μεταβατική περίοδος μετά το Brexit.

«Συμφωνήσαμε τον Δεκέμβριο και τον Μάρτιο σε μια λύση ως ‘δικλείδα ασφαλείας’ αλλά η πρόταση που υποβλήθηκε από την ΕΕ δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτή», δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος. «Θα σήμαινε σύνορα στη Θάλασσα της Ιρλανδίας και ποτέ δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε αυτό. Οι διαπραγματεύσεις λαμβάνουν χώρα με βάση ποια θα μπορούσε να είναι μια δικλείδα ασφαλείας που να λειτουργήσει».

«Η πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι απολύτως ξεκάθαροι ότι μόλις λήξει η περίοδος εφαρμογής τον Δεκέμβριο του 2020 θα είμαστε σε θέση όχι μόνο να διαπραγματευτούμε και να υπογράψουμε εμπορικές συμφωνίες με τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και να τις εφαρμόσουμε».


Το δημοσίευμα

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι διατεθειμένη να παραμείνει εντός της τελωνειακής ένωσης και πέραν του 2021, καθώς οι υπουργοί της κυβέρνησης των Συντηρητικών παραμένουν διχασμένοι όσον αφορά τη συμφωνία για τη μελλοντική σχέση ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ, έγραψε η εφημερίδα The Telegraph.

Τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι που συμμετέχουν στη χάραξη στρατηγικής για το Brexit συμφώνησαν αυτή την εβδομάδα σε ένα σχέδιο της υστάτης προσφυγής για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν «σκληρά» σύνορα με την Ιρλανδία, αν και απέρριψαν προηγούμενες προτάσεις των Βρυξελλών, προστίθεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις