«Ο εθελοντισμός ήταν κι είναι ο χώρος που χιλιάδες νέοι ανακαλύπτουν καινούριους δρόμους». Αυτό επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια ημερίδας για τον εθελοντισμό στην Ευρώπη που διοργανώθηκε στο Innovathens powered by Samsung – Κόμβος Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης από το ΚΜΟΠ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις ευκαιρίες που προσφέρονται στους νέους μέσω της εθελοντικής εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Με μήνυμά της, η πρόεδρος του ΔΣ της ΚΜΟΠ, Αντωνία Τορρένς, τόνισε ότι «είναι ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε εδώ προάγοντας τη σημασία του εθελοντισμού, υποστηρίζοντας με όλα αυτά τα έργα την προσπάθεια ένταξής τους στο εργασιακό περιβάλλον και χρησιμοποιώντας τον εθελοντισμό πάντα ως όχημα που θα τους βοηθήσει στην επαγγελματική αλλά και στην προσωπική τους εξέλιξη»

Από την πλευρά τής Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, η Εκάβη Δεμερτζή υπογράμμισε ότι η ΓΓ «από την αρχή υποστήριξε τις δομές των εθελοντικών οργανώσεων, τα προγράμματά τους, στελέχη και φορείς τους» και σημείωσε: «Μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού μας αφορά δράσεις που υλοποιούνται σε όλη τη χώρα. Βασικός άξονας ήταν η ενθάρρυνση των νέων να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες με άποψη και δράση για όλα τα προβλήματα που τους αφορούν.

Ο εθελοντισμός ήταν κι είναι ο χώρος που χιλιάδες νέοι ανακαλύπτουν καινούριους δρόμους για τη ζωή τους αποκτώντας για τους ίδιους μοναδικές εμπειρίες και προσφέροντας συγχρόνως πολλά.

Οι εθελοντικές οργανώσεις βρήκαν σε εμάς τον φορέα που θα συζητούσε θα στήριζε θα συμμετείχε και θα προωθούσε σε πολιτικό επίπεδο δύσκολα κοινωνικά θέματα βοηθώντας έτσι κοινωνικές ομάδες να αποφύγουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και το περιθώριο. Σήμερα το οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας είναι δύσκολο λόγω της οικονομικής κρίσης, δυστυχώς οι κρατικοί προϋπολογισμοί είναι πολύ περιορισμένοι. Παρόλα αυτά εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε όσο μπορούμε».

Παίρνοντας το λόγο η Έυη Κουτσοσπύρου, από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το Erasmus+, επισήμανε τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα μέσω των δραστηριοτήτων Εθελοντισμού σε όλη την Ευρώπη, αποσκοπώντας στη μη τυπική μάθηση, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών. Ακόμη, αναφέρθηκε και σε ένα καινούριο πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί, το οποίο θα εστιάζει σε δράσεις αλληλεγγύης μέσω του εθελοντισμού.

Τέλος, ακολούθησαν πάνελ συζητήσεων με επίκεντρο τις αξίες που διέπουν τους εθελοντές, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθώς και τις ενέργειες αντίστοιχων οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις