Τη βεβαιότητα πως αυτό που τονίζει συνεχώς η αντιπολίτευση, ότι δηλαδή πάμε για παράταση του μνημονίου ή νέο μνημόνιο, δεν πρόκειται να ισχύσει, εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος, πάντως, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να γίνει σχετικά με την υψηλή φορολογία στα καύσιμα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε αρχικά ότι «το μνημόνιο τελείωσε, μπροστά μου έχω μόνο ένα κείμενο συμφωνίας με τους θεσμούς που είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης», ξεκαθαρίζοντας ότι η συμφωνία με τους δανειστές δεν συνιστά «συμπληρωματικό μνημόνιο», αλλά αναφορά σε μεταρρυθμίσεις που χρονικά δεν μπορούν να ολοκληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση θα συζητήσει ξανά την περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου, μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα που έχουν συμφωνηθεί. Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε σημαντική δημοσιονομική απόδοση, χάρη στην οποία μιλάμε για έξοδο από το Μνημόνιο και έχουμε “αέρα” για να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι ο «νόμος Κατρούγκαλου δεν θίγει ούτε ένα ευρώ για 2 στους 3 συνταξιούχους».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προέτρεψε την αντιπολίτευση «να μην επενδύει πολιτικά στην μείωση των συντάξεων, όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία των συντάξεων “θα πέσουν έξω”».

Σε ό,τι αφορά την υψηλή φορολογία στα καύσιμα παραδέχθηκε ότι «δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό» κι ακολούθως είπε ότι έχουν ληφθεί μέτρα ανακούφισης των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία θα ενταθούν από το φθινόπωρο και μετά, με μέτρα όπως το επίδομα στέγασης.

Για την οικονομία της χώρας ισχυρίστηκε ότι «πατά ξανά στα πόδια της», ενώ για τη ΔΕΗ τόνισε ότι προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες για την πώληση μονάδων της και χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» την στάση των ΕΛΤΑ και την παρακράτηση χρημάτων από καταναλωτές που εξοφλούσαν λογαριασμούς της ΔΕΗ στα Ταχυδρομεία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις