Την ερχόμενη Πέμπτη 12 Ιουλίου ολοκληρώνεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων startup στην Ελλάδα στο πλαίσιο του διαγωνισμού Startupper Awards που διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Startupper.gr.

Ήδη, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, μέσω της πλατφόρμας e-Survey (link) έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι με στόχο να αναδείξουν τους νικητές σε κάθε μια από τις 6 φετινές κατηγορίες των Startupper Awards 2018.

Οι κατηγορίες των φετινών βραβείων

Κατηγορία SCALEUP STARTUPS: Είναι η κατηγορία που θα επιβραβεύσει τις Startup εταιρείες που βρίσκονται στο στάδιο ταχείας ανάπτυξης, άνω των 30-50 υπαλλήλων και πάνω από ένα γύρο χρηματοδότησης.

Κατηγορία MATURE STARTUPS: Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμμετέχουν και θα βραβευτούν εταιρείες που βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης, έχοντας λάβει την πρώτη τους χρηματοδότηση, με προϊόν στην αγορά και ομάδα 6 – 30 ατόμων.

Κατηγορία EARLY STAGE STARTUPS: Διαφοροποιήθηκε ως κατηγορία για να επιβραβεύσει τις εταιρείες που βρίσκονται στα πρώτα βήματα υλοποίησης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Χωρίς να έχουν πάρει χρηματοδότηση, να έχει συσταθεί εταιρεία, έως 5 άτομα ομάδα.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Αφορά ομάδες και επιχειρήσεις (κερδοσκοπικές και μη) που ασχολούνται με αντικείμενα που έχουν ευρύτερο αντίκτυπο στην κοινωνία, το περιβάλλον, την διατροφή και την υγεία.

Κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΑ STARTUPPER: Θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μια γυναίκα Founder στην ομάδα, ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Κατηγορία ΔΟΜΕΣ / ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ – ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ: Αποτελεί ειδική κατηγορία η οποία επιβραβεύει την καλύτερη πρωτοβουλία υποστήριξης και ανάπτυξης στο οικοσύστημα των Startup εταιρειών στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει Accelerators, Incubators, Βραβεία, Διαγωνισμούς, Συνεργατικούς Χώρους κ.λπ. Σημείωση: όχι VCs.

Σημειώνεται πως βραβεία θα λάβουν οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας από τις πέντε πρώτες, ενώ η τελευταία κατηγορία έχει τον χαρακτήρα του τιμητικού βραβείου. Μεταξύ, των δωρoθετών των φετινών βραβείων του Startupper είναι οι εταιρείες: Huawei, Public, Interamerican, Read point, Citrine και οι Εκδόσεις iWrite. Τα Startupper Awards 2018 τελούν υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Endeavor, της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων, του ΣΕΚΚΕ, της ΕΕΔΕ και του ΕΒΕΑ.

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου στα Κεντρικά γραφεία της της Interamerican. Περισσότερες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στο Startupper.gr.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις