«Η κατ’ ευφημισμόν λεγόμενη "μεταμνημονιακή" Ελλάδα εισέρχεται σε ένα πολύ σκοτεινό τούνελ, εξίσου σκληρό αν όχι και χειρότερο, από εκείνο των τυπικών μνημονιακών χρόνων. Η Ελλάδα παίρνει το εξιτήριο από το τρίτο μνημόνιο, μόνο και μόνο για να παραλάβει το εισιτήριο εισόδου στο τέταρτο μνημόνιο, το οποίο έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση και σε μια εξίσου σκληρή αποικιακή κηδεμονία και εποπτεία».

Aυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Παν. Λαφαζάνης, γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε, σε περιοδεία του (Σάββατο και Κυριακή), στο Καρπενήσι και στο Κρίκελο, αλλά και σε συνεντεύξεις του σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Λαμίας.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «πρώτες προτεραιότητες για την διέξοδο από την κρίση και την ανόρθωση της χώρας είναι η απόκτηση πραγματικής δημοκρατίας με Συντακτική Συνέλευση και ένα νέο Σύνταγμα και η κατάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας».

Με αφορμή εξάλλου τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε ότι «αυτό που χρειάζεται η χώρα, δεν είναι επιδείξεις αντιρωσισμού και μια πορεία που μετατρέπει την Ελλάδα σε Ουκρανία του Νότου. Η "διπλωματία της κότας" δεν εφαρμόστηκε ποτέ έναντι της Ρωσίας αλλά μόνο έναντι των ΗΠΑ, της Γερμανικής Ευρώπης και της Τουρκίας. Δυστυχώς, όμως, για την Ελλάδα, όχι μόνο είναι εγκλωβισμένη στο "κοτέτσι" της ιμπεριαλιστικής Δύσης αλλά και έχει μετατραπεί στο πιο άβουλο πιόνι της στην περιοχή μας».

«Μια δημοκρατική, κυρίαρχη, ανεξάρτητη Ελλάδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης και του κοινωνικού μετασχηματισμού είναι πιο αναγκαία ως λύση από ποτέ. Είναι και κάτι περισσότερο: απάντηση επιβίωσης της χώρας», τόνισε σε άλλο σημείο των παρεμβάσεών του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις