Την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου στην εκταμίευση της υπερδόσης των 15 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα χαιρέτισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Ο Πορτογάλος επικεφαλής της ευρω-ομάδας των υπουργών Οικονομικών, σε ανάρτηση του στο twitter, επισημαίνει ότι η δόση των 15 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό για τη δημιουργία του ταμειακού αποθέματος, διευκολύνοντας την επιστροφή στην αγορά ομολόγων.

Απώτερος στόχος, όπως υπενθύμισε άλλωστε, αποτελεί η επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές, υπό τους καλύτερους δυνατούς όρους.

"Μόλις 20 ημέρες απομένουν μέχρι την επίσημη έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας", κατέληξε ο Σεντένο, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Η εκταμίευση της δανειακής δόσης εγκρίθηκε από την Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Σημειώνεται ότι το γερμανικό πράσινο φως αποτελούσε το τελευταίο εμπόδιο πριν την εκταμίευση της τελευταίας δόσης προς την Αθήνα, η οποία (σ.σ. εκταμίευση) αναμένεται πλέον εντός των επόμενων ημερών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις