Ανησυχία προκαλούν στους επενδυτές τα σχέδια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα την άνοδο του επιτοκίου του 10ετούς ελληνικού ομολόγου.

Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt μάλιστα αναφέρει σε άρθρο της ότι η Ελλάδα πλέον θα πληρώνει περισσότερα για να δανειστεί, μετά τα σχέδια Τσίπρα να μην προχωρήσει σε μείωση των συντάξεων από την πρώτη ημέρα του 2019.

"Η Ελλάδα πληρώνει περισσότερα για να δανειστεί" τιτλοφορείται άρθρο της Handelsblatt με αφορμή την άνοδο του επιτοκίου για το δεκαετές ομόλογο.

Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει: "Οι διεθνείς κεφαλαιαγορές αντιδρούν σε αναταράξεις στην Ελλάδα. Κυρίως τα σχέδια της κυβέρνησης Τσίπρα για τον προϋπολογισμό προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ισχυρίζονται ότι η άνοδος του επιτοκίου οφείλεται σε αναταράξεις στην τουρκική οικονομία και την Αργεντινή.

Ειδικοί σε οικονομικά ζητήματα στην Αθήνα ωστόσο εκτιμούν ότι ένας επιπλέον λόγος είναι τα σχέδια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει σε περικοπές των συντάξεων την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Ελεγκτές των δανειστών αναμένονται στις 10 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα για τον πρώτο έλεγχο από την εκπνοή του τρίτου προγράμματος προσαρμογής".

Πηγή: DW

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις