Στροφή από την κατανάλωση στην παραγωγή ζητάει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), κάνοντας λόγο για αφαίμαξη της οικονομίας, η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος του παραγωγικού μετασχηματισμού.

Στο εβδομαδιαίο δελτίο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο ΣΕΒ διαμηνύει ότι κορυφαία προτεραιότητα θα πρέπει να είναι «η τόνωση της παραγωγής μέσω της στοχευμένης μείωσης της υπερφορολόγησης της εργασίας, που με τη σειρά της θα φέρει πραγματική αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, των επενδύσεων και των θέσεων απασχόλησης».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, «αποδέκτες αυτής της μείωσης φόρων και εισφορών πρέπει να είναι πρωτίστως οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και η ελληνική οικογένεια, που βλέπει μεγάλο τμήμα του εισοδήματός της να κατευθύνεται σε μη ανταποδοτικούς φόρους και εισφορές».

Στον αντίποδα, τάσσεται εναντίον της αναγκαιότητας τόνωσης της κατανάλωσης, καθώς όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, «θα “πάει” σε “ξένες” τσέπες, αφού δεν θα προέρχεται από την αύξηση του εγχωρίου παραγόμενου προϊόντος και της βελτίωσης της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας τους».

Ο ΣΕΒ δεν παραλείπει να κάνει αναφορά και στις πολιτικές εξελίξεις, υπερτονίζοντας ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η πόλωση και οι πελατειακές πολιτικές του παρελθόντος εν όψει της μακράς προεκλογικής περιόδου. «Κάτι τέτοιο θα μας οδηγήσει σε αυξημένα επιτόκια, απρόθυμους επενδυτές, ανακοπή της ανάπτυξης, μείωση του εθνικού εκτοπίσματος και νέα περίοδο περιδίνησης και ανέχειας» προειδοποιεί χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις