Αύξηση 70 ευρώ στον κατώτατο μισθό των διανομέων φαγητού προβλέπεται βάσει της νέας διαιτητικής απόφασης που εξέδωσε Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Συγκεκριμένα και βάσει της υπ' αριθ. ΠΕΝΤ.3/2018 Διαιτητικής Απόφασης για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης (ταχυφαγεία) με περίοδο ισχύος από 29.03.2017 έως 29.03.2018, ο κατώτατος μισθός ορίζεται πλέον στα 657,70 ευρώ από 586,08 που ήταν μέχρι πρότινος.

Η Πενταμελής Επιτροπή Διαιτησίας απέρριψε όλους τους λόγους έφεσης που προέβαλε η εργοδοτική οργάνωση και επικύρωσε το περιεχόμενο της Διαιτητικής Απόφασης 5/2018.

Με μια άλλη απόφασή του, στις 16 Σεπτεμβρίου, ο ΟΜΕΔ καθορίζει ως βασικό μισθό τα 751 ευρώ για τις εξής κατηγορίες εργαζομένων σε μη κύρια τουριστικά καταλύματα που αμείβονται ως μισθωτοί και καλύπτονται από την σύμβαση: ρεσεψιονίστ, μάγειροι, σερβιτόροι, λαντζέρηδες και καθαρίστριες κοινόχρηστων χώρων.

Αμφότερες οι αποφάσεις του ΟΜΕΔ έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εργασίας κοινωνικής ασφάλισης και αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις